LIFESTYLE 23 aprilie 2015

Remedii care te scapă de cicatrici

de Covasna Media | 674 vizualizări

Orice rană, oricât de mică ar fi, lasă în urmă o cicatrice. Chiar dacă sunt fel și fel de creme care promit că îndepertează cicatricile, de ajutor sunt și soluțiile pe care le poți face chiar tu acasă.

Ulei de alune

Este unul dintre cele mai comune ingrediente care se găsesc în loțiu­nile și cremele de față. Bogat în acizi grași și vitamina E, uleiul de alune are ca rol reducerea cicatricilor și hidratarea pielii. Aplică ulei de alune în fiecare zi pe zona afectată înainte de a te culca până când vezi îmbunătățiri.

Capsule cu vitamina E

Vitamina E este esențială pentru sănătatea pielii, protejând-o de efectele novice ale expunerii la soare. Se găsește din abundență în vege­tale, fructe și ouă. Ia o capsulă de vitamina E, tai-o cu un cuțit și aplică lichidul direct pe țesutul lezat. Fă acest lucru în fiecare zi pentru rezultate rapide.

Sucul de lămâie

Lămâiele sunt cunoscute pentru proprietățile lor de albire, fiind bogate în antioxidanți. Aplică suc de lămâie pe piele cu 20 de minute înainte de a face duș dimineața și vei vedea cum rana se va cicatriza mult mai repede și că urma lăsată va dispărea.

Aloe vera

Este o plantă cunoscută pentru proprietățile ei de reducere a arsurilor produse de soare. Mai mult, aloe vera întinerește pielea și o hidratează. Ia o frunză de aloe vera, tai-o pe de-a lungul și aplică sucul direct pe cicatrice. Apelează la acest remediu până când vezi îmbunătățiri.

Migdale

Bogate în vitamina E și substanțe nutritive, migdalele pot accelera vindecarea rănilor și reducerea cicatricilor. Pune 2-3 migdale într-un pahar cu apă și lasă amestescul peste noapte. Dimineața, îndepărtează pielița migdalelor și zdrobește-le. Adaugă 2-3 stropi de apă de trandafiri și omogenizează bine ingredientele. Pune pasta pe zona lezată și las-o să acționeze 20-30 de minute, după care clătește cu apă călduță.

(clickpentrufemei.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.