LIFESTYLE 4 mai 2016

Răutatea îmbătrâneşte creierul

de Covasna Media | 713 vizualizări

Ostilitatea, lipsa de empatie şi de încredere în ceilalţi manifestate în tinereţe diminuează facultăţile cognitive.

În timp, situaţia se agravează, avertizează neurologii. Studiul a fost efectuat de Universitatea din Geneva pe 3.000 de persoane care la începutul cercetării aveau vârsta de 25 de ani, în medie. Un chestionar iniţial a evidenţiat trăsăturile de personalitate acel participanţilor, trăsături care au fost reevaluate periodic, potrivit neurology.org, citat de adevarul.ro.

După un sfert de secol, participanţii la studiu au fost testaţi pentru a determina abilităţile lor cognitive, în special memoria şi raţionamentul.

În urma studiului, a rezultat că tot ceea ce compune aşa-numitul „carac­ter rău“ la vârsta tinereţii, ostilitatea, impulsivitatea, agresivitatea, lipsa de empatie şi de încredere în ceilalţi au deteriorat puterea creierului, astfel încât performanţele profesionale au fost mai mici, iar depresia nu a lipsit. Dificultăţile de a gestiona stresul, problemele de autocontrol şi adaptare au fost alte elemente semnificative.

Cercetătorii au mai observant că impactul asupra facultăţilor cerebrale este unul pe termen lung, iar cu timpul situaţia devine şi mai gravă, pe măsură ce persoana avensează în vârstă.

Cercetătorii apreciază că „acest lucru sugerează că intervenţii menite să promoveze interacţiunile sociale pozitive la adolescenţi şi adulţii tineri ar putea contribui la reducerea riscului de deteriorare cognitivă la o vârstă mai înaintată”.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.