LIFESTYLE 16 decembrie 2021

Premieră la M Studio: Are we human or are we dancers?

de Covasna Media | 1974 vizualizări

Coregrafa Ioana Marchidan marchează noua premieră a trupei M Studio, care va avea loc pe 20 și 21 decembrie în Sfântu Gheorghe, în Studioul de Dans Háromszék. 

Are we human or are we dancers? este întrebarea centrală de la care pornește Ioana Marchidan, coregrafă și interpretă din București, membru fondator LINOTIP - Centru Independent Coregrafic. Spectacolul este o nouă treaptă în colaborarea dintre M Studio și LINOTIP, care a început în septembrie cu reprezentațiile producțiilor LIFT și Pappa mia la centrul coregrafic.

Refrenul de hit al trupei The Killers a fost sursa de inspirație perfectă pentru coregrafă, ideea producției fiind o căutare a legăturii dintre ipostazele interpret / dansator / actor / individ. Coregrafa spectacolului este Ioana Marchidan, concept muzical Alexandru Suciu, interpreți László Bajkó, Judith Balázs, Zoltán Deák, Eszter Nagy, Emília Polgár, László Szekrényes, Attila Veres Nagy.

De cele mai multe ori artistul pe scenă spune povestea altcuiva. El e văzut ca un om fără trecut și fără viitor. Parcă ar exista doar în momentul acela când ochii sunt pe el, când lumina e aprinsă și când totul e pus la punct ca actul artistic să existe.  De cele mai multe ori nu este vorba despre el, despre fricile, vulnerabilitățile, preferințele, părerile lui.

Spectacolul acesta este despre ei, despre acești oameni care vin să dezvăluie publicului aspecte profunde, dar și banale ale personalității lor. Se trece de la mișcare la emoții, la stări într-un mod fluid, organic, fără filtru sau judecată. A se lăsa văzuți în toate stările lor – o libertate rar întâlnită, fie că aceste stări sunt emoționale sau fizice. 

Însăși interpretul este în centrul acestui spectacol în care corpul lui oscilează între firesc și spectacular” – Ioana Marchidan.

Premiera spectacolului va avea loc pe 20 și 21 decembrie, de la ora 19 în Studioul de Dans Háromszék. Realizarea producției este co-finanțată de Fondul Bethlen Gábor.

(Sursa: comunicat de presă)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.