LIFESTYLE 26 martie 2013

Poți fi concediat dacă folosești Internetul de la serviciu în scopuri personale

de Covasna Media | 638 vizualizări

Utilizarea în scopuri personale a Internetului la locul de muncă poate justifica demiterea unui angajat, mai ales dacă navigarea afectează sarcinile de serviciu ale acestuia, spun specialiştii în dreptul muncii.

Utilizarea excesivă în scop personal a Internetului în timpul programului de muncă a dus la concedierea unei angajate din Franţa, iar Curtea de Casație franceză a confirmat validitatea concedierii.

Istoricul conexiunilor la Internet ale angajatei a arătat că aceasta a fost conectată, în timpul programului său de lucru, la numeroase site-uri care nu aveau nicio legătură cu  activitatea sa profesională: rețele de socializare, site-uri de turism și călătorii, reviste pentru femei etc.

În total era vorba, cu excepția celor care puteau prezenta un caracter profesional, de 10.000 de conexiuni pe două perioade scurte de timp sau 625 de conexiuni pe zi.

În acest context, angajata a fost concediată pentru abatere disciplinară gravă. Aceasta s-a adresat instanței de judecată pentru a contesta valabilitatea încetării contractului său de muncă și pentru obținerea unor daune-interese.

Judecătorii Curții de Apel au considerat că respectiva concediere pentru abatere gravă a fost justificată.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.