LIFESTYLE 28 octombrie 2015

Poftești la ciocolată? Ce spune asta despre sănătatea ta

de Covasna Media | 473 vizualizări

Persoanele depresive mănâncă mai multă ciocolată și cantitatea ingerată crește odată cu gravitatea depresiei lor, arată un studiu al Universității California.

„Studiul nostru confirmă mai vechea presupunere potrivit căreia oamenii mănâncă ciocolată atunci când sunt deprimați”, spune dr. Beatrice Golomb, profesor adjunct la Facultatea de Medicină a Universității California din San Diego, unul din coautorii studiului.

Cercetătorii au analizat legătura dintre consumul de ciocolată și starea psihică la aproape o mie de adulți care nu luau antidepresive și nu sufereau de nicio boală cardiovasculară sau de diabet. Participanții la studiu au fost întrebați câtă ciocolată mănâncă într-o săptămână. Nivelul lor de depresie a fost stabilit conform unei scări stabilite de un centru de specialitate, în funcție de răspunsurile lor.

Potrivit libertatea.ro, autorii studiului au descoperit că persoanele care au cel mai ridicat scor — cei mai depresivi — mâncau aproape 12 porții de ciocolată (o porție este egală cu circa 28 g) pe lună, față de 5 porții pe lună la cei care n-aveau niciun simptom depresiv

Persoanele mediu depresive au consumat 8 porții pe lună. Studiul n-a făcut nicio diferență între ciocolata neagră și cea cu lapte.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.