LIFESTYLE 22 octombrie 2019

Peste 80 de participanți la „Fecioreasca de toamnă” de la Șugaș Băi

de Daniela Luca | 2280 vizualizări

Inițiativa se dorește a fi un punct de pornire pentru a pune bazele unui Bike Park

Peste 60 de pasionați ai mountain biking-ului s-au întâlnit în acest weekend la Șugaș Băi. După ce și-au pregătit bicicletele și s-au echipat corespunzător, aceștia au trăit o adevărată aventură pe traseele din Șugaș Băi. Evenimentul a avut ca scop popularizarea acestui sport, dar și zonei care, spun organizatorii, are un potențial destul de mare. 

Ideea organizării acestui eveniment le aparține unor rideri covăsneni care și-au propus nu doar să popularizeze traseele de coborâre cu bicicleta din Șugaș Băi astfel încât să atragă un număr și mai mare de bicicliști, ci și să obțină sprijinul necesar pentru a dezvolta infrastructura în acest sens. 

Astfel, „Fecioreasca de toamnă” s-a bucurat de un număr neașteptat de mare de participanți. Peste 80 de persoane din toată țara, practicanți ai downhill-ului și a freeride-ului, de la începători până la avansați, s-au dat cu bicicletele la vale pe traseele din pădure și au trăit senzații tari în acest weekend. 

„Am mai avut astfel de întâlniri, dar acum am făcut un eveniment mai serios. Am adus mai mulți oameni pentru ca să avem mai multe păreri. Am făcut și un sondaj despre potențialul zonei ca să vedem dacă oamenii ar mai veni să se dea cu bicicleta la noi. Am vrut să vedem care e impactul. În primul rând noi trebuie să îi convingem pe oameni că sportul acesta există, că este un sport de masă și că este o distracție ca și schiul. Sportul acesta a prins aripi și la noi în țară și este nevoie de infrastructură ca treaba asta să continue și să devină din ce în ce mai populară. Am avut sprijinul clubului sportiv Nh Bike, a bike shop-ului Bike Lab și a altor câțiva bicicliști din Brașov și împrejurimi, dar și a lui Bogdan Micu”, ne-a spus organizatorul, Constantin Toma.

„E o zonă perfectă în special pentru debutanți”

Deși se așteptau ca urcările să se facă cu teleschiul, acest lucru nu s-a întâmplat din motive tehnice. Chiar și așa, participanții au fost transportați la deal cu ajutorul mașinilor de teren, astfel încât au avut energia necesară pentru a se bucura de coborâre.   

„Evenimentul a fost ceva deosebit la noi în județ, oameni faini, organizare faină. Traseul a fost îmbunătățit și au venit oameni de peste tot”, ne-a spus unul dintre participanți din Sfântu Gheorghe, Raul Adrian Din.

„În general toată lumea a avut feedback pozitiv, tuturor le-a plăcut zona. E o zonă perfectă în special pentru debutanți pentru că nu avem diferenţe mari de nivel, traseele construite de noi nu sunt foarte dificile și atunci începătorii pot să învețe. E important că am avut și foarte mulți copii din oraș. Cel puțin 20-25 de participanți au fost din Sfântu Gheorghe”, ne-a mai spus Constantin Toma.

Acesta a precizat că spera ca teleschiul să fie totuși pus în funcțiune pentru evenimentele următoare, iar în acest sens sâmbătă, 2 noiembrie, va fi efectuat un test al instalației. 

Această inițiativă se dorește a fi un punct de pornire pentru a pune bazele unui Bike Park și a unei infrastructuri dedicate acestui tip de sport care atrage de la an la an tot mai mulți împătimiți. Dacă va fi pus în practică, spun organizatorii, acest scenariu va aduce avantaje nu doar sportivilor, ci și stațiunii Șugaș Băi, care ar putea avea astfel mai mulți vizitatori.

Totodată, autoritățile locale îi îndeamnă pe locuitori să fie precauți când vizitează stațiunea Șugaș Băi pentru că săptămâna trecută un urs și-a făcut simțită prezența în zonă.  Până se vor lua măsuri de relocare a animalului, locuitorii sunt sfătuiți să se deplaseze cu atenție și să renunțe la plimbările sau mersul cu bicicleta după lăsarea întunericului. 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.