LIFESTYLE
19 februarie 2015
Pericolul din caserolele din plastic
de Covasna Media |
529 vizualizări
Medicii au vorbit recent despre micile obiceiuri din viața de zi cu zi care ne otrăvesc, fără ca noi să ne dăm seama de acest lucru.
Oricât de accesibile ar părea, caserolele din plastic nu sunt deloc indicate pentru pregătirea mâncărilor la microunde. Staniolul, folosit des de gospodine, are un conținut ridicat de ioni toxici din aluminiu, ce se dovedesc a fi cancerigeni. Mai mult decât atât, ionii toxici pot provoca osteoporoză, anemie, Alzheimer, Parkinson, boli pulmonare sau pot scădea considerabil fertilitatea.
Specialiștii recomandă să avem grijă la alimentele care conțin fosfat de aluminiu. De asemenea, este recomandat să se evite utilizarea foliei de aluminiu sau a oricăror ustensile sau recipiente din acest material.
LIFESTYLE
De acelasi autor
ISU Covasna: stagiu de pregătire practică pentru identificarea fenomenelor termice
Acum 5 ore, 54 minute