LIFESTYLE 23 iunie 2015

Pericolul blugilor prea strâmţi

de Agerpres | 527 vizualizări

O femeie din Australia a fost spitalizată după ce blugii ei „skinny” au lăsat-o în imposibilitatea de a merge, conform presei locale citate de agenţia DPA.

Ea era îmbrăcată în astfel de blugi strâmţi când s-a dus să-şi ajute o rudă care se muta, scrie publicaţia 'Sydney Morning Herald'. Mai târziu, în timp ce mergea spre casă printr-un parc, tălpile şi picioarele i-au amorţit şi s-a prăbuşit, a declarat neurologul dr. Thomas Kimber.

„Nimeni nu a observat că a căzut şi a rămas culcată acolo timp de mai multe ore”, a spus Kimber, co-autor al unui articol despre acest caz pu­blicat în revista „Neurology, Neurosurgery and Psychiatry”.

Ea a reuşit să se târască la drum şi să oprească un taxi care a dus-o la Royal Adelaide Hospital, unde blugii i-au fost tăiaţi, menţionează articolul.

Dr. Kimber a explicat că pacienta dezvoltase un sindrom de compresie, blugii prea strâmţi oprind alimentarea cu sânge a muşchilor gambei, iar ca răspuns la această stare, muşchii s-au umflat atât de mult încât au presat pe doi dintre nervii majori din partea de jos a piciorului, provocându-i slăbiciune şi amorţeală a picioarelor.

Muşchiul umflat şi-a îmbunătăţit condiţia în termen de trei sau patru zile. Femeia a fost capabilă să meargă în mod independent când a părăsit spitalul, a precizat medicul citat de DPA.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.