LIFESTYLE 17 februarie 2015

Pericolele consumului exagerat de apă

de Covasna Media | 304 vizualizări

Consumul de apă recomandat până acum, de 1,5-2 litri pe zi, reprezintă mult mai mult decât are nevoie organismul, avertizează un nou studiu, preluat de Daily Mail.

Profesorul Mark Whiteley de la clinica Whiteley din Londra susţine că ''aquaholicii'', adică oamenii obişnuiţi să bea multă apă pe zi crezând că acest lucru îi va face să aibă mai multă energie, o piele mai frumoasă sau un corp detoxificat, ajung să sufere de efecte adverse.

Astfel, creierul lor ajunge să se modifice, cerând din ce în ce mai multă apă, ei ajung să transpire mai mult şi să aibă insomnii. În cazuri extreme, se poate chiar şi muri de la intoxicarea cu apă, avertizează publicaţia britanică.

În ceea ce priveşte cantitatea de apă necesară pe zi, Daily Mail scrie că nu aşa se pune problema, ci mai degrabă ce cantitate de fluide (apă, ceai, cafea, sucuri etc.) este necesară: în jur de 1,6 litri pe zi pentru femei şi 2 litri pentru bărbaţi.

Cel mai simplu mod de a bea exact câtă apă avem nevoie este să bem doar atunci când ne este sete, deci nu din obişnuiţă, concluzionează Daily Mail.

(gandul.info)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.