LIFESTYLE 1 aprilie 2015

Pericol pentru sănătate pe termen lung: Substanțele periculoase din rujuri

de Covasna Media | 415 vizualizări

Rujuri luxoase, cremoase și colorate, cu renume în lume, pe care femeile se chinuie câteodată să și le procure, se pare că au în compoziția lor substanțe peri­culoase. Plumbul este cea mai des întâlnită substanță din rujuri.

Un studiu al Universității din California, Berkeley din mai 2013 a descoperit că din 32 de rujuri ale celor mai comune brand-uri de pe piață 24 din ele conțineau plumb, alături de alte metale grele periculoase. Autorii studiului au constatat că unele rujuri aveau în conținut un nivel ridicat de plumb și alte substanțe periculoase, un nivel care ar putea avea efecte pe termen lung.

Rujurile conțin plumb, mercur și alte substanțe toxice pentru organism

Mai specific, au găsit că 68% dintre rujuri aveau un nivel cu mult depășit de crom, despre care se știe că este cancerigen, iar 22% dintre ele aveau un nivel depășit de mangan, despre care se știe că poate provoca leziuni ale sistemului nervos. În timp ce expunerea la plumb nu depășea nivelul recomandat pentru adulți, expunerea la plumb a copiilor nu este deloc sigură, iar aceștia deseori se joacă cu instrumentele de machiaj.

Femeile care folosesc rujul de două ori pe zi sunt predispuse la a ingera 24 de miligrame din ruj, deci și toxine. Problema este că sunt femei care folosesc rujul și de zece ori pe zi, acestea fiind expuse la 87 de miligrame de ruj cu substanțele lor toxice.

Așadar, este important să vă uitați la ingredientele rujurilor pe care vi le doriți, deoarece nimeni nu o să facă asta pentru voi.

Alte substanțe găsite în rujuri sunt arsenicul, antimoniul, cadmiul, mercurul. Toate aces­te substanțe toxice au fost asociate cu cancere de plămâni, ficat, diabet, boli cardiovasculare, boli gastro-intestinale, disfuncții ale rinichilor, tumori ale stomacului, pierderi de memorie și reacții alergice. Toate acestea pot apărea în urma consumului pe termen lung a unor produse ce conțin metale grele. Cercetătorii în domeniu atenționează despre efectele negative ale folosirii rujurilor toxice.

Metalele grele ies greu din organism și vă pot afecta sănătatea iremediabil

Un alt studiu din 2010 făcut pe 400 de rujuri a arătat că toate acestea conțineau un nivel ridicat de substanțe toxice pentru organism, cum este aluminiul. Industria cosmetică nu vede nicio problemă în conținutul enorm de metale grele în produsele pe care le vinde, susținând că aceste cantități mici ingerate de femei nu pot face rău. Cu toate acestea, oamenii de știință nu recomandă aceste produse ca fiind sigure pentru populație.

Femeile consumă rujuri aproape toată viața, începând cu adolescența. Asta înseamnă că sunt expuse pe o perioadă foarte lungă de timp la aceste substanțe periculoase. Mai mult, companiile care produs cosmetice nu sunt obligate să treacă la ingrediente metalele grele, căci acestea nu sunt considerate ingrediente, cu excepția aluminiului. Deci, nu există certitudine că produsele nu au în conținutul lor substanțe periculoase, scrie clickpentrufemei.ro.

Nu mai lăsați copiii să se dea cu ruj, le poate afecta dezvoltarea fizică și psihică

În plus, nu există o instituție care să se asigure de siguranța produselor cosmetice înainte de a fi scoase pe piață. Exis­tă doar câteva reguli pentru anumite produse din șampoane și loțiuni.

În concluzie, consumatorii ar trebui să își ia singuri măsuri de precauție. Femeile care consumă prea mult ruj ar trebui să ia în considerare faptul că poate ingera cantități mari de metale grele și alte substanțe, care mai târziu pot cauza grave proble­me de sănătate. Așadar, reduceți consumul de ruj cât puteți de mult. Foarte important, nu mai lăsați copiii să folosească aceste produse, sunt mult mai sensibili la expunerea la substanțe periculoase și le pot afecta dezvoltarea fizică și psihică.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.