LIFESTYLE 20 august 2015

Pentru oamenii foarte grăbiţi sau leneşi: Maşina de mers pe jos

de Covasna Media | 535 vizualizări

Un inginer japonez a inventat prima maşină de mers pe jos. WalkCar este un dispozitiv pliabil, care poate fi folosit pentru deplasare, iar apoi se strânge şi se poate ţine în mână.

Gadgetul are dimensiunea unui laptop şi seamănă destul de bine cu un skateboard din punctul de vedere al funcţionalităţii, scrie Reuters, citat de adevarul.ro. Inventatorul lui, Kuniako Saito, care are numai 26 de ani, spune că aparatul este foarte simplu de folosit: ne aşezăm pe el şi porneşte. Când vrem să ne oprim, coborâm pur şi simplu de pe el.

walk-car4

Dispozitivul este uşor de controlat: direcţia se schimbă prin modificarea centrului de greutate de pe un picior pe altul. Saito a conceput aparatul în cadrul programului de masterat în motoare electrice pe care îl urmează. Alături de echipa de specialişti care l-a ajutat să realizeze prototipul, inginerul caută acum fonduri pentru a putea lansat pe piaţă dispozitivul.

„Maşina de mers” este făcută din aluminiu şi funcţionează cu baterii de litiu. În funcţie de modelul ales, aparatul cântăreşte între 2 şi 3 kg. Atinge o viteză de aproximativ 10 km/h şi parcurge o distanţă de 11 kilometri după o încărcare completă a bateriilor. Gadgetul poate fi precomandat online şi costă aproximativ 800 de dolari.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.