LIFESTYLE 14 mai 2014

Pauzele scurte la birou reduc riscul de apariţie a diabetului

de Covasna Media | 261 vizualizări

Scurtele pauze de la birou pot reduce semnificativ riscul de apariţie a diabetului, susţin oamenii de ştiinţă în urma unui studiu recent.

Chiar şi plimbările scurte de două minute, la un interval de jumătate de oră, sunt mai eficiente decât cele rapide pentru angajaţii care îşi petrec în medie opt ore pe zi stând pe scaun.

În prima parte a studiului, cei 70 de participanţi au stat pe scaune timp de nouă ore pe zi. În tot acest timp, participanţilor le-a fost măsurat nivelul de glucoză, dar şi cel de insulină din sânge după fiecare masă pe care au luat-o în grabă stând la birou.

Ulterior, participanţii au fost rugaţi să facă scurte pauze, timp în care ei se plimbau înainte de a relua sarcinile de serviciu.

Rezultatele analizelor de sânge realizate pe tot parcusul cercetării au arătat că participanţii aveau valori aproape de normal a insulinei şi a glucozei din sânge în cea de-a două parte a studiului.

,,Plimbările scurte, chiar şi de două minute la un interval de jumătate de oră, aduc beneficii în ceea ce priveşte riscul de apariţie a diabetului. Plimbările scurte ajută la menţinerea unei valori normale a glucozei din sânge atât în cazul persoanelor normoponderale, dar şi a celor supraponderale”, au precizat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.