LIFESTYLE 14 octombrie 2013

Odorizantele şi soluţiile de curăţat, duşmanii sănătăţii

de Covasna Media | 322 vizualizări

Produsele de curăţat emană substanţe toxice, în timp ce lumânările parfumate pot agrava alergiile.

Deschideţi larg ferestrele pentru a vă aerisi locuinţa, curăţaţi suprafeţele murdare cu detergenţi cât mai puţin agresivi, iar pentru igienizarea toaletelor folosiţi mai degrabă o perie decât geluri dezinfectante. În felul acesta o să vă feriţi de alergii, tulburări respiratorii şi o să vă protejaţi sistemul imunitar.

Particulele de cenuşă, nocive pentru astmatici 

„Folosind spray-uri sau lumânări parfumate, nu faceţi decât să mascaţi un miros prost cu altul mai puternic“, spune James Sublett, şeful Departamentului de imunologie şi alergologie pediatrică de la Şcoala de Medicină din cadrul Universităţii Louisville.

Dacă folosiţi lumânările parfumate, acestea vor degaja particule de cenuşă, care pot spori simptomele unor afecţiuni precum astmul ori alergiile. Totuşi, în cazul în care vă place atmosfera din casă atunci când le aprindeţi, puteţi folosi lumânări din ceară, neparfumate. Acestea produc mai mult parafină decât cenuşă şi nu sunt atât de periculoase.

Totuşi, ce mai bună modalitate de a scăpa de mirosul neplăcut dintr-o cameră este să deschideţi larg fereastra şi să lăsaţi aerul proaspăt să circule.

Soluţiile-minune de curăţat aragazul sunt destul de periculoase pentru sănătate. „Acestea pot da naştere unui mediu toxic“, afirmă Jeff May, inspector pentru calitatea aerului.

În contact cu căldura, acele substanţe pe care le conţin soluţiile-minune se vor descompune. Pentru curăţarea cuptorului puteţi folosi, de exemplu, bicarbonat.

Nu uitaţi că, indiferent de soluţia folosită pentru curăţat, este important să clătiţi bine. Dacă aveţi o pisică în casă, atunci când curăţaţi după ea, folosiţi mai degrabă oţet decât bicarbonat. Excrementele animalelor conţin bacterii şi paraziţi, iar acestea vă pot îmbolnăvi.

Dacă veţi curăţa suprafaţa cu oţet, animalele de casă nu vor mai fi tentate să urineze în acelaşi loc. După ce aţi dezinfectat cu oţet, clătiţi bine de câteva ori şi lustruiţi.

Mopul din cârpă împrăştie bacteriile 

Mopul din burete este mai bun decât cel din cârpă. Acesta din urmă lasă mai multe bacterii pe jos, chiar şi după ce lustruiţi bine. Când curăţaţi podelele este bine să folosiţi şi detergent, şi soluţ ie de spălat pe jos, apoi să clătiţi bine cu apă. Nu în ultimul rând, curăţaţi bine mopul sub duş, după ce aţi terminat.

În ceea ce priveşte dezinfectarea toaletei, o perie este mai bună decât gelurile speciale. Asta pentru că gelurile eliberează substanţe dezinfectante de fiecare dată când trageţi apa, dar murdăria se va curăţa mai în profunzime cu ajutorul unei perii.

(doctorulzilei.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.