LIFESTYLE 16 noiembrie 2015

Ochii, mai mult decât oglinda sufletului

de Covasna Media | 395 vizualizări

Medicii oftalmologi îşi pot da seama de starea dumneavoastră de sănătate doar uitându-se la retina ochilor. Ochii, oglinda sufletului, pot fi un indiciu foarte concludent pentru starea de sănătate, medicii depistând boli precum glaucomul, cataracta, diabetul sau boli ale ficatu­lui doar la o simplă consultaţie. Din acest motiv, un control oftalmologic regulat este mai mult decât recomandat.

Gandul.info. prezintă câteva simptome şi ceea ce înseamnă acestea.

Ochi roşii sau sensibilitate la lumină? Acesta ar putea fi un simptom al inflamării uveei, partea din mijlocul ochiului. Medicul Emily Graubart spune că acest lucru înseamnă că sistemul imunitar se autoatacă, iar un control medical este recomandat, potrivit Huffington Post.

Ochi foarte uscaţi. Acest lucru ar putea fi o cauză a faptului că nu clipiţi destul de des sau chiar o alergie. În cel mai rău caz, ar putea fi vorba de simptomul Sjogren, o boală autoimună care are ca semn distinctiv producţia anormală şi excesivă de anticorpi din sânge care sunt direcţionaţi către diverse ţesuturi din organism.

Ochi umezi. Fie că vorbim des­pre blocarea canalelor lacrimale, des­pre un vânt puternic, alergii, nisip, sau infecţii cu adevărat grave, toate acestea conduc la ochi umezi, un simptom care trece de la sine, dar dacă lucrurile se agravează, atunci este necesar să mergeţi la medic pentru primi câteva sfaturi.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.