LIFESTYLE 10 august 2015

Obiceiuri de pahar la care trebuie să fii atent când îţi petreci vacanţa în străinătate

de Covasna Media | 964 vizualizări

Câte bordeie, atâtea obiceie, spune o vorbă din bătrâni. Tocmai de aceea, dacă vrei să ai parte de o vacanţă reuşită şi mai ales să-ţi faci prieteni în locurile unde ajungi, ai grijă să nu-ţi jigneşti noii prieteni de pahar doar pentru că nu cunoşti obiceiurile locului.

Pentru că ne aflăm în plin sezon estival şi mulţi sunt încă pe picior de plecare în vacanţă, platforma de comenzi de mâncare foodpanda.ro a trecut în revistă opt destinaţii de vacanţă şi obiceiurile „de pahar” specifice locului, pentru a le veni în ajutor călătorilor.

1. Dacă destinaţia de vacanţă este Grecia, destinaţia estivală preferată de cei mai mulţi români, bucură-te din plin de bucatele savuroase, dar ai grijă să le faci cinste gazdelor. Dacă vezi că cei din jur ciocnesc un pahar după masă, alătură-te doar dacă eşti sigur că ai în pahar orice pe bază de alcool. Grecii au superstiţiile lor, iar una dintre ele spune că a da „noroc” cu o băutură nealcoolizată atrage ghinionul.

2. Nu uita că ruşii beau votca seacă. Întotdeauna, fără excepţie. Dacă se întâmplă să vizitezi Rusia ai face bine să te pregăteşti în cazul în care primeşti un pahar cu votcă de la un localnic. Şi nu încerca să torni în votcă suc de portocale sau apă. Gestul de a face cinste cu un pahar, în Rusia, este un semn de prietenie şi de încredere, aşa că dacă refuzi, rişti să-ţi jigneşti gazda destul de mult.

3. Italienii consumă la masă numai apă sau vin. Gusturile nu se discută, bineînţeles, dar ca oaspete nu ar strica să-ţi aduci aminte de acest obicei înainte de a comanda berea sau sucul care te gândeai că ar merge perfect cu pastele sau pizza preferate.

4. Să dai noroc e un ritual foarte serios în Cehia. Nu te grăbi să-ţi bei cu sete berea. Uită-te cu încredere în ochii celor care te însoţesc şi închină paharul cu fiecare în parte.

5. Dacă vacanţa te găseşte în Turcia, încearcă neapărat un pahar de Raki, băutura lor tradiţională. Dar ai grijă. Dacă nu vrei să pari nepoliticos, nu comanda un pahar doar pentru tine. Eticheta spune să iei o sticlă pentru toţi cei care te însoţesc la masă.

6. În cazul în care vizitezi Olanda, fii pregătit să bei whiskey fără să te foloseşti de... mâini. Nu e chiar atât de complicat: ţine paharul între dinţi, mâinile la spate, ia o gură sănătoasă de whiskey şi apoi „stinge-l” cu bere. Sigur îţi vei face amici printre localnici.

7. În Egipt, obiceiul spune să aştepţi întotdeuna ca altcineva să îţi umple paharul, iar tu, la rândul tău, trebuie să o faci pentru cei de lângă tine.

8. Dacă eşti în China, trebuie neapărat să îţi întorci paharul cu susul în jos după ce ai terminat de băut. Mai ales când vine vorba de primul pahar.

(adevarul.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.