LIFESTYLE 14 iunie 2015

Obiceiuri care te scapă de stres şi te ajută să trăieşti mai mult

de Covasna Media | 408 vizualizări

Ultimele studii cu privire la longevitate arată că persoanele care au unele obiceiuri în viaţa de zi cu zi au şanse mult mai mari să trăiască mai mult.

Aceste obiceiuri au rolul în primul rând de a ţine mintea ocupată într-un mod pozitiv şi de a scăpa o persoană de stresul acumulat.

Iată ce să faci ca să trăieşti mai mult:

1. Fă curăţenie des: cercetătorii susţin că o casă care este curată şi ordonată scade cât se poate de mult nivelul de stres al unei persoane. Mai mult decât atât, atunci când faci curăţenie de fapt faci o serie de mişcări fizice moderate care îţi menţin tonusul.

2. Mănâncă cât poţi de condimentat. Dacă poţi mânca zilnic alimente presărate cu piper, curcuma, curry, ardei iute, află că ai şanse mari să trăieşti mai mult. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că aceste condimente sunt foarte bogate în antioxidanţi şi au un puternic efect antiinflamator benefic.

3. Râzi cât poţi de des. Râsul scade nivelul de cortizol din corp, scade tensiunea arterială şi creşte durata vieţii, arată studii recente. Mai mult decât atât, râsul are rolul de a detensiona şi a te scăpa de stres.

4. Găseşte scopuri în viaţă. Persoanele care periodic îşi găsesc ţeluri sau scopuri pe care încearcă să le atingă îşi ţin mintea ocupată cu tot felul de lucruri care le fac să se simtă foarte bine. Astfel, aceste persoane au şanse de a trăi mai mult, susţin cercetătorii, fiind mult mai active la nivel spiritual.

5. Nu în ultimul rând, încearcă să fii amabil cu ceilalţi oameni. Se pare că amabilitatea creşte stima de sine, starea de bine şi scade stresul acumulat aproape instant.

(lyla.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.