LIFESTYLE 7 iunie 2015

Obiceiul care te îngraşă fără să îţi dai seama

de Covasna Media | 333 vizualizări

Există un obicei atunci când mâncăm pe care îl face toată lumea. Avem telefonul lângă noi şi dăm mesaje, stăm pe Facebook sau ne uităm la televizor.

Această distragere ne face să mâncăm mai mult şi să exagerăm cu gustările mai târziu. Acest tip de distragere ne afectează creierul care nu mai percepe momentul când mâncăm şi astfel nu ne simţim sătui. De aceea, suntem mai predispuşi să mâncăm mai mult dacă suntem distraşi.

Cercetătorii au descoperit cu ajutorul unui studiu publicat în revista Apettite că oamenii care mânâncă în faţa televizorului sau în faţa calculatorului o să mânânce mai mult mai târziu.

Pentru studiu au participat 39 de oameni, împărţiţi în 3 grupe, în funcţie de nivelul de distragere (mare, mediu şi fără niciun fel de distragere). Cercetătorii le-au dat un prânz de 400 de calorii. Primului grup i-a fost cerut să joace un joc în timp ce mânca şi dacă câştigau li se dădea o sumă de bani, grupului al doilea li s-a cerut acelaşi lucru, iar grupului al treilea care nu avea niciun fel de distragere li s-a cerut doar să mânânce.

Cei care erau foarte distraşi au mâncat cu 69% mai mulţi biscuiţi, iar cei care erau mai puţini distraşi au mâncat cu 28% mai puţin faţă de grupul de control (cei care doar au mâncat fără niciun fel de distragere). scrie doctorulzilei.ro.

„Concluziile studiului au arătat că se poate vorbi despre un plan de terapie pentru oamenii cu tulburări de alimentaţie”, spun cercetătorii.

Sfatul medicilor este ca telefoanele şi dispozitivele să dispară de la masă şi să savurăm fiecare aliment împreună cu familia.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.