LIFESTYLE 15 martie 2015

Obiceiul care previne bolile de inimă

de Covasna Media | 312 vizualizări

Persoanele care obișnuiesc să mănânce la aceeași oră și să respecte un program când vine vorba de mesele de peste zi sunt mai ferite de bolile de inimă, potrivit rezultatelor unui studiu recent.

Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din San Diego, SUA, au descoperit că res­pectarea unui orar (micul dejun, prânz și cină) alimentar și limitare de timp dintre mâncarea propriu-zisă și consumul de fructe ajută la prevenirea afecțiunilor cardiace cauzate de alimentația necorespunzătoare, scrie clicksanatate.ro.

Pentru a vedea care sunt efectele care apar atunci când persoana respectă sau nu orarul meselor din timpul zilei, cercetătorii au analizat comportamentul alimentar și starea de sănătate a mai multor participanți la studiu.

În urma analizelor, specialiștii au descoperit trei tipuri de gene care erau responsabile de ritmul circadian al organismului, acestea având legătură și cu prevenirea bolilor de inimă. În cazul persoanelor care mâncau la aceeași oră din zi, riscul de apariție a problemelor cardiovasculare era mic, spre deosebire de participanții care mâncau haotic.

,,Rezultatele pe care le-am obținut în urma studiului ne-ar putea ajuta să prevenim afecțiunile cardiace și obezitatea. Vom efectua cercetarea pe un număr mai mare de respondenți, astfel încât aceste premize să fie folosite de medici pe viitor”, a afirmat Girish Melkani, medic în cadrul Universității de Stat din San Diego.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.