LIFESTYLE 7 septembrie 2016

O profesoară de matematică şi-a pus elevii să pedaleze în timpul orelor: „Rezultatele se văd deja”

de Covasna Media | 477 vizualizări

Dezamăgită că elevii ei nu se pot concentra la orele de matematică, o profesoară din Carolina de Nord, SUA, a găsit o soluţie care iniţial li s-a părut bizară copiilor, dar rezultatele extraordinare au atras atenţia şi altor instituţii de învăţământ.

Profesoara de matematică Bethany Lambeth, din Wake County, Ca­rolina de Nord, a încercat să folosească energia elevilor săi de clasa a VIII-a într-un mod constructiv, chiar dacă asta a însemnat să ia o decizie surprinzătoare atât pentru copii, cât şi pentru restul cadrelor didactice.

A strâns bani din donaţii şi a reuşit să cumpere biciclete fixe (150 de dolari fiecare) pe care le-a instalat sub banca fiecărui elev. Astfel, copiii au început să pedaleze de zor în timpul orelor, ori de câte ori simţeau că nu pot sta locului.

„Înainte să le pun bicicletele, îi vedeam cum îşi pierd răbdarea în timpul orelor şi bat cu degetele sau pixul în bancă, se foiau, îşi deranjau colegii. Dar acum eliberază toată energia pedalând. Iar rezultatele se văd deja. Sunt mai concentraţi, nu se mai foiesc tot timpul şi rezultatele lor la învăţătură, dar şi activitatea la clasă s-au îmbunătăţit. Cred că lumea se schimbă din ce în ce mai mult şi elevii trebuie să fie stimulaţi la ore în moduri diferite”, a declarat profesoara într-un articol din The Guardian, citat de adevarul.ro.

Un elev a povestit că se întâmplă ca înainte de ora 10:00 dimineaţa să pedaleze aproape 9 kilometri, ceea ce înseamnă consumul a 133 de calorii. Copiii, care au primit bicicletele la sfârşitul anului trecut, sunt încă entu­ziasmaţi de noile „jucării”, ţinând cont de faptul că nu mai trebuie să stea nemişcaţi în timpul orelor.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.