O pastilă ar putea înlocui injecţiile
O pastilă ce ar putea înlocui injecţiile a fost inventată de cercetătorii americani şi funcţionează prin transportarea în organism a substanţei active eliberate apoi prin ace minuscule, iar, pentru că tractul gastro-intestinal nu are receptori de durere, pacienţii nu simt niciun disconfort, scrie doctorulzilei.ro.
Cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) şi Massachusetts General Hospital au inventat o pilulă pentru administrarea de medicamente, care este acoperită de mai multe ace mici ce injectează substanţa activă direct în peretele stomacului, după ce capsula este înghiţită, informează dailymail.co.uk.
Capsula prototip a MIT, lungă de doi centimetri şi cu diametrul de un centimetru, include un rezervor pentru medicament şi este învelită în ace goale pe interior, făcute din oţel inoxidabil, fiecare cu o lungime de circa cinci milimetri.
Experţii au testat prototipul pe porci, folosind capsula pentru administrarea de insulină. Pilula a fost eliminată din corp după mai bine de o săptămână, iar experţii nu au descoperit nicio dovadă privind posibile leziuni ale ţesuturilor, un indiciu privind siguranţa noii metode de administrare a medicamentelor.
Noua metodă ar putea fi folosită pentru administrarea de vaccinuri, care în mod normal trebuie înjectate în organism, mai spun cercetătorii.