LIFESTYLE 5 octombrie 2014

O pastilă ar putea înlocui injecţiile

de Covasna Media | 378 vizualizări

O pastilă ce ar putea înlocui injecţiile a fost inventată de cercetătorii americani şi funcţionează prin transportarea în organism a substanţei active eliberate apoi prin ace minuscule, iar, pentru că tractul gastro-intestinal nu are receptori de durere, pacienţii nu simt niciun disconfort, scrie doctorulzilei.ro.

Cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) şi Massachusetts General Hospital au inventat o pilulă pentru admi­nis­trarea de medicamente, care este acoperită de mai multe ace mici ce injectează substanţa activă direct în peretele stomacului, după ce capsula este înghiţită, informează dailymail.co.uk.

Capsula prototip a MIT, lungă de doi centimetri şi cu diametrul de un centimetru, include un re­zer­vor pentru medicament şi este învelită în ace goale pe interior, făcute din oţel inoxidabil, fiecare cu o lungime de circa cinci milimetri.

Experţii au testat prototipul pe porci, folosind capsula pentru administrarea de insulină. Pilula a fost eliminată din corp după mai bine de o săptămână, iar experţii nu au descoperit nicio dovadă privind posibile leziuni ale ţesuturilor, un indiciu privind siguranţa noii metode de administrare a medicamentelor.

Noua metodă ar putea fi folosită pentru administrarea de vaccinuri, care în mod normal trebuie înjectate în organism, mai spun cercetătorii.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.