LIFESTYLE 14 noiembrie 2018

O nouă scenă, un nou premiu pentru Mălina Boricean

de Covasna Media | 1362 vizualizări

Interpreta originară din Sita Buzăului continuă să urce pe drumul spre o carieră muzicală de succes

Tânăra solistă de muzică populară Mălina Boricean, originară din Sita Buzăului, în prezent eleva unui prestigios liceu de arte din București, a adăugat în palmaresul său încă o distincție importantă. Aceasta a obținut premiul 1 la categoria 14 – 15 ani în cadrul concursului Brașov Art Talent, desfășurat în 10-11 noiembrie. 

Din juriu au făcut parte personalități din domeniul muzicii populare și ușoare precum: Gheorghița Nicolae, Sava Negrean Brudașcu, Anca Țurcașiu și prof univ. dr. Mădălina Rucsandra.

La concurs am participat alături de colegele mele de la CNA „Dinu Lipatti” din București și profesoara mea de canto doamna, Urjan Ramona. (...) A fost o experiență plăcută, dar și emoționantă deoarece în sală se afla și domnul profesor de canto, care m-a îndrumat anii trecuți la Școala de Arte, George Muraru. M-am întâlnit cu foștii colegi și m-am bucurat mult. Anul acesta a fost unul plin de realizări, dar și schimbări, deoarece am început cursurile la acest liceu, departe de familie și de prieteni. Încerc să vin in fiecare weekend acasă, deși e obositor, pentru a nu simți lipsa celor dragi”, a declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, Mălina Boricean.

Interpreta de muzică populară a mai câștigat și în iulie a.c. trofeul Festivalului Internațional „Suflet Românesc”, derulat în localitatea brașoveană Prejmer. Tot anul acesta, în mai, Mălina Boricean a câștigat și trofeul Festivalului-concurs Național de Muzică pentru Copii și Tineri, „Brașov Live Fest”, la Secțiunea de muzică populară.

Artista, absolventă a Școlii Generale „Nicolae Russu” din Sita Buzăului, este și absolventa Școlii Populare de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu” din Brașov. Până acum, palmaresul tinerei soliste numără aproximativ 40 de premii I, II și III la diverse festivaluri naționale și internaționale de muzică populară și șapte trofee obținute în cadrul concursurilor de profil.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.