LIFESTYLE 16 noiembrie 2017

Noutăți și provocări la cea de-a III-a ediție a evenimentului Design Week

de Covasna Media | 889 vizualizări

Funcționalismul și estetica se îmbină în varii produse prezentate în expozițiile săptâmânii

Începând cu 20 noiembrie, la Sfântu Gheorghe, se va organiza o serie de evenimente incitante pentru publicul larg, în cadrul celei de-a trei ediții a evenimentului Design Week. Organizatorii acestuia, designerii Damokos Csaba și Grubisics Csaga,  în prezența partenerilor evenimentului, au detaliat în cadrul unei conferințe de presă programele și noutățile din acest an.

„Principalul nostru scop este să le oferim tinerilor designeri un spațiu pentru a se prezenta și să căutăm posibilitățile unei colaborări mai strânse cu poducătorii industriali, deoarece prin ei se materializează ideile designerilor. Evenimentele se axează pe conceptul de Urban Function, adică designul funcțional, reflectând un stil, un mod de viață, un aer urban“, a explicat Damokos Csaba.

După vernisajul mai multor expoziții – de mobilă, bijuterii, costume teatrale - și prezentarea a două aplicații turistice, o zi aparte în săptâmâna Design Week o constituie cea de joi, când va avea loc prezentarea de modă la Teatrul „Andrei Mureșanu“, ceea ce și în anii trecuți a stârnit cel mai mare interes. „Vor fi prezenți numai acei creatori de modă – a spus Grubisics Csaga – care sunt deja pe piață cu un brand propriu, exceptând studioul Kreakids. Tinerilor din cadrul acestui atelier de creație trebuie să le asigurăm o modalitate de a se arăta, de a vedea cum se pune pe scena modei un produs.“

Tot pentru joi, este programată o seară de fine-dining în restaurantul InDivino, care va pune o atenție deosebită pe food-design. Proprietarul Debreczi Zsombor, chef-ul creativ, Falvai János, și invitatul special al serii, Mădălina Santa, vor crea specialități atractive, estetice, bazate pe conceptul lor de a valorifica cât mai multe ingrediente simple și ieftine, ușor de procurat, asociate în mod inovativ cu gusturi noi. Calamarul, păstrăvul, urechea de porc vor fi folosite și servite în cadrul unui adevărat show culinar.

În altă ordine de idei, referindu-se la lumea designului interior și de mobilă, Damokos Csaba a mai spus că vor provoca și îndemna întreprinzătorii din industria lemnului să se îndepărteze de producția în serie, efectuată la comandă pentru export, și să investească în dezvoltarea de produse proprii, de mică serie, pentru că în mod sigur și acestea se pot vinde. „Suntem în urmă cu cel puțin 50 de ani din punctul de vedere al tehnologiei din industria mobilei, dar în posesia materialelor prime de excelentă calitate. Trebuie să ne străduim să producem o valoare adăugată cât mai mare“, a completat Damokos, a cărui părere a fost susținuă și de managerul clusterului Pro-Wood, Kádár Rezső. „Deși schimbarea de mentalitate, de a te lăsa de ceva sigur pentru a încerca ceva nou, e un proces mai îndelungat, reuniunea producătorilor, designerilor și potențialilor clienți va încheia seria evenimentelor Săptămânii Designului“, a completat acesta.

Cei interesați pot găsi programul detaliat pe paginile de Facebook și web ale evenimentului: Design Week sepsiszentgyorgy / Sântu Gheorghe, respectiv www.designweek.ro.

Tünde Bodor

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.