LIFESTYLE 17 august 2015

Natura ne spune ce ne vindecă dând plantelor forma organelor bolnave

de Covasna Media | 697 vizualizări

Nutriţionistul italian Christa Orecchio a elaborat o teorie conform căreia multe dintre legumele şi fructele din natură seamănă, întregi sau secţionate, cu organele vitale ale corpului uman.

Dacă tăiem o ciupercă în jumătate, vom observa că seamănă cu o ureche umană. Prin urmare, ciupercile sunt recomandate pentru îmbunătăţirea auzului, lucru explicabil prin conţinutul de vitamina D, scrie antenasatelor.ro.

Ca să putem înţelege şi susţine această teorie, este suficient să vedem care sunt plantele care prezintă asemănări cu organele corpului uman:

1. Nucile (întregi sau tăiate pe jumătate) seamănă în mod izbitor cu un creier uman. O jumătate de nucă ne arată cele două emisfere, creierul mare şi creierul mic, iar cutele şi încreţiturile ei sînt similare circumvoluţiunilor de pe cortex. Studiile arată că într-adevăr, aceste fructe contribuie la dezvoltarea transmiţătorilor neuronali care ajută la funcţionarea creierului.

2. Boabele de fasole au formă identică cu cea a rinichilor; pe de altă parte, este binecunoscut faptul că fasolea ajută la funcţionarea optimă a aparatului urinar, igienizând rinichii şi căile urinare.

3. Roşiile corespund cu inima şi sângele – acestea au patru camere, la fel ca şi inima noastră, iar licopenul din roşii ajută la menţinerea fluxului de sânge şi contribuie la scăderea tensiunii arteriale.

4. Morcovii tăiaţi rondele seamănă cu ochiul uman. Dacă vă uitaţi cu atenţie puteţi observa asemănarea dintre această legumă şi ochiul nostru. Pupila, irisul şi liniile radiale sunt redate de structura morcovului. Ştiinta a demonstrat că morcovii contribuie semnificativ la mărirea fluxului sangvin către ochi şi la îmbunătăţirea vederii.

5. Ceapa – dacă secţionam această leguma, putem observa similitudinea dintre ceapă si celulele corpului. Cercetările de astăzi demonstrează că ceapa ajută la curăţarea deşeurilor din toate celulele organismului.

6. Măslinele – au drept corespondent ovarele femeii, demonstrându-se eficacitatea lor în prevenirea cancerului de col uterin si în echilibrarea hormonilor sexuali feminini.

7. Frunzele de ţelină seamănă cu oasele corpului nostru. Acestea au un mare conţinut de calciu, magneziu şi vitamina K, vitale pentru sănătatea oaselor.

8. Avocado seamănă cu uterul şi colul uterin. Fructul de avocado are nevoie de aproximativ nouă luni pentru a rodi, la fel de mult cât durează creşterea şi dezvoltarea unui făt în pântece, înainte de naştere.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.