LIFESTYLE 1 octombrie 2014

Moduri inedite de a folosi folosi sarea

de Covasna Media | 323 vizualizări

De mii de ani, sarea este folosită pentru a conserva mâncarea, însă poate fi folosită și ca truc pentru rezolvarea diverselor probleme. Iată câteva exemple prezentate de doctorulzilei.ro:

În bucătărie

1. Testează prospețimea ouălor. Pune două lingurițe de sare într-o cană cu apă și pune oul în ea. Un ou proaspăt se va duce la fund, în vreme ce unul vechi va pluti. Asta se întâmplă pentru că spațiul de aer din interiorul oului se mărește pe măsură ce timpul trece.

2. Fierberea ouălor. Pentru că sarea crește temperatura apei calde, ea ajută ca oul să nu se spargă atât de ușor. Coaja devine mai tare.

3. Previne oxidarea. Se știe că odată curățate de coajă, merele și perele devin maronii. Pentru a le ajuta să-și păstreze culoarea inițială, de fructe proaspete, le poți pune în apă puțin sărată.

4. Îndepărtează mirosul de ceapă și usturoi. Îți miros mâinile a ceapă sau a usturoi? Spală-te mai întâi cu apă și săpun, pe urmă freacă-ți palmele cu sare.

5. Păstrează mai bine brânzeturile. Înainte de a pune brânza la frigider, învelește-o într-o bucată de material îmbibată în apă sărată.

Îngrijirea personală

6. Albește dinții. Pune o parte sare și două părți bicarbonat de sodiu. Înmoaie periuța în compoziție și apoi spală-te pe dinți. Vei avea dinți și gingii mult mai sănătoase.

7. Împrospătează respirația. Amestecă în mod egal sare cu bicarbonat de sodiu și dizolvă compoziția în apă. Clătește-te apoi cu ce rezultă.

8. Exfoliant. După baie și în timp ce tenul este încă umed, freacă-te cu sare uscată. Împrospătează pielea și ajută la circulație.

9. Calmează durerile de gât. Fă gargară cu sare și apă călduță, ca să nu mai simți usturimi­le puternice din gât atunci când ești răcit.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.