LIFESTYLE 4 septembrie 2014

Mituri despre diabet

de Covasna Media | 425 vizualizări

Stresul, un stil de viață dezorganizat, cu mese luate pe fugă și de cele mai multe ori pline de calorii, cresc riscul apariției diabetului. Însă nu tot ce știai despre el este adevărat!

Nu este o boală gravă

Acest lucru este cât se poate de fals. Dimpotrivă, diabetul este o afecțiune care nu trebuie ignorată, întrucât dacă nu sunt respectate indicațiile medicului se poate ajunge la pierderea vederii, accident vascular cerebral, atac de cord sau amputarea unor membre.

Dacă nu ai simptome, nu este cazul să te îngrijorezi

În momentul în care se declanșează boala există mici semne care ar trebui să te pună în gardă, dar de cele mai multe ori nu le acorzi importanță. Din acest motiv este indicat să-ți faci analizele in mod constant și să vezi care este nivelul glicemiei tale.

Ai nevoie de o dietă specială

Acest lucru este adevărat. Cei care se confruntă cu această afecțiune trebuie să aibă mare grijă la alimentația lor. Meniul lor zilnic trebuie să se axeze pe multe fructe și legume proaspete, precum și cereale integrale. Totodată, este indicat să limitezi pe cât posibil alimentele rafinate sau cele cu un apor ridicat de zahăr.

Dacă slăbești simptomele diabetului se ameliorează

Încă un mit care se dovedește adevărat. Dacă scapi de 7% din greutatea totală a corpului, riscul de a face diabet se reduce la jumătate. În același timp scad și nivelul de zahăr din sânge și colesterolul.

Nu poți să faci sport dacă ai diabet

Exercițiile sunt extrem de recomandate dacă ai diabet, pentru că scad nivelul glicemiei. Nu este nevoie să mergi neapărat la sală, întrucât și o plimbare zilnică de 30 de minunte poate face minuni asupra organismului.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.