LIFESTYLE 9 noiembrie 2014

Metoda prin care bărbaţii obişnuiau să scape de treburile casnice a fost dezvăluită

de Covasna Media | 534 vizualizări

Bărbaţii apelează la fel şi fel de strategii pentru a se sustrage de la a-şi ajuta consoarta cu treburile casnice, însă metoda cea mai des folosită de aceştia a fost descoperită.

Toate femeile care au suspectat că jumătatea lor masculină se preface că nu se pricepe la treburile casnice au primit, în sfârşit, confirmarea de care aveau nevoie, potrivit „Daily Mail”. Cercetătorii britanici au descoperit că bărbaţii leneşi efectuează greşit anumite sarcini doar pentru a nu fi puşi la treabă şi altă dată. Trei din zece bărbaţi care nu curăţă, de obicei, baia aşa cum ar trebui sau nu spală corect hainele efectuează, intenţionat, greşit aceste sarcini doar ca partenerele să nu mai apeleze la ajutorul lor şi altă dată.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 2.000 de persoane care locuiesc cu partenerul şi au descoperit că 43% din bărbaţi recunosc că dau greş în efectuarea treburilor din jurul casei. Bărbaţii intervievaţi au recunoscut că, de multe ori, spală superficial toaleta în loc să o cureţe corespunzător sau şterg praful în jurul obiectelor, în loc să le mute.

Curăţatul băii, spălatul vaselor sau aşezarea hainelor la uscat sunt printre sarcinile pe care bărbaţii evită să le facă, drept urmare două treimi din femei nu au încredere în partenerul lor când vine vorba de curăţenie, iar şase din zece femei declară că preferă să facă singure treaba, decât să îşi lase partenerul să ajute.

Unul din zece bărbaţi a spus că nu îşi dă foarte mult silinţa din cauză că partenera va relua oricum treaba, iar mai bine de un sfert mărturisesc că vor continua să facă treaba doar pentru a-şi vedea partenera fericită. Pe de altă parte, 30% din participanţii la studiu recunosc că efec­tuează greşit anumite sarcini doar pentru a nu fi rugaţi să ajute şi altădată, scrie adevarul.ro, citând sursa mentionată.

Studiul a mai scos la iveală faptul că planul a func­ţionat pentru majoritatea bărbaţilor, una din patru persoane mărturisind că nu i-a mai fost solicitat ajutorul, pe când 64% sunt încă rugaţi să ajute, dar doar din când în când. Opt din zece bărbaţi au declarat, însă, că partenerele „s-au prins” şi şi i-au confruntat. Un procent 31% din intervievaţi au precizat că felul în care efectuează sarcinile casnice au provocat certuri cu partenera.

Rezultatele studiului au mai arătat că femeile petrec, în medie, trei ore şi 37 de minute efectuând treburi casnice, pe când bărbaţii petrec aproximativ două ore şi 31 de minute.

Top 10 treburi casnice la care bărbaţii dau greş intenţionat:

  1. Curăţenia în baie 
  2. Curăţarea vasului de toaletă 
  3.  Curăţarea duşului sau a căzii 
  4. Spălatul vaselor 
  5. Spălatul vaselor la maşina de vase 
  6. Punerea hainelor la uscat 
  7. Călcatul 
  8. Făcutul patului 
  9. Spălatul hainelor 
  10. Datul cu aspiratorul
Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.