LIFESTYLE 3 noiembrie 2014

Metodă pentru întârzierea îmbătrânirii, mai eficientă decât exercițiile fizice

de Covasna Media | 386 vizualizări

Gândirea pozitivă îi ajută pe oameni să rămână activi şi în formă fizică bună la vârste mai înaintate, au descoperit cercetătorii.

Potrivit doctorulzilei.ro, expunerea subliminală la stereotipuri pozitive legate de înaintarea în vârstă are ca efect o sănătate fizică mai bună, a rezultat în urma unui studiu pe 100 de persoane din SUA cu vârsta medie de 81 de ani.

Participanţii au fost împărţiţi în 4 grupuri. Unul a fost „alimentat” cu mesaje pozitive legate de înaintarea în vârstă, sub forma unor cuvinte precum „vioi” sau „creativ”, ce apăreau pe un ecran, dar atât de repede încât participanţii le percepeau doar subconştient; creierul le înregistra, dar subiecţii nu erau conştienţi de faptul că le citiseră.

Ceilalţi participanţi au fost rugaţi să scrie eseuri despre persoane în vârstă şi active.

După 3 săptămâni, membrii acestui grup mergeau, îşi păstrau echilibrul şi se ridicau de pe scaun cu mai mare uşurinţă decât membrii celuilalt grup, care nu fuseseră expuşi la mesaje pozitive.

Cei din primul grup prezentau, de asemenea, îmbunătăţiri psihologice: întărirea stereotipurilor pozitive şi slăbirea stereotipurilor negative legate de îmbătrânire, iar aceste schimbări se reflectau în felul în care persoanele se percepeau pe ele însele.

Încă şi mai interesant e faptul că mesajele subliminale pozitive s-au dovedit mai eficiente decât efectul a 6 luni de exerciţii fizice, efect care fusese constatat într-un studiu anterior.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.