LIFESTYLE 13 ianuarie 2016

Metoda de gătit care te otrăveşte

de Covasna Media | 16 vizualizări

Mulţi oameni aleg să gătească diferite feluri de mâncare la cuptor folosind folie de aluminiu, fără a-şi da seama de pericolul la care se expun.

Aluminiul este o substanţă periculoasă care poate pune în pericol sănătatea ta şi a familiei tale. Prin urmare, dacă obişnuieşti să găteşti peşte la cuptor învelit în folie de aluminiu, de exemplu, trebuie să renunţi cât mai repede la acest obicei.

Expunerea la prea mult aluminiu ne poate afecta fără să ne dăm seama, toxinele acumulându-se în corp şi cauzând intoxicaţie cu aluminiu.

Cele mai frecvente simptome de intoxicaţie cu aluminiu sunt: slăbiciune musculară, dureri osoase, convulsii şi confuzie. Anemia, problemele de sănătate cu organele respiratorii, boli ale creierului şi sistemului nervos - toate aceste probleme de sănătate pot fi cauzate de intoxicaţia cu aluminiu. Un studiu recent a constatat că embrionii expuşi la acest tip de metal pot dezvolta anomalii.

Corpurile noastre nu au nevoie de acest metal pentru a funcţiona, însă se găseşte deseori în alimente sau medicamente. De exemplu, dacă luăm mai multe aspirine sau alte tipuri de medicamente sau vitamine decât ar trebui, creştem riscul de a ne îmbolnăvi.

De asemenea, folosirea aluminiului pentru gătit este foarte populară. Prin urmare, dacă gătiţi mâncare învelită în folie de aluminiu sau în recipiente făcute din aluminiu, acesta pătrunde în mâncare, otrăvind mâncarea şi, în cele din urmă, corpul, scrie healthylifetricks.com, citat de gandul.info.

Cu toate că corpul nostru poate procesa acest tip de metal în cantităţi mici, ar trebui să încercaţi să îl evitaţi.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.