LIFESTYLE 29 aprilie 2015

Merele țin departe tentația de a cumpăra ciocolată

de Covasna Media | 297 vizualizări

Nu poți să ții în frâu pofta de ciocolată și o cumperi de fiecare dată când mergi la supermarket? Ei bine, merele te vor scoarte din această încurcătură. Potrivit unui studiu recent, persoanele care mănâncă mere înainte de a pleca la cumpărături în supermarket sunt tentate să cumpere mai multe legume și fructe.

Multe persoane nu se pot opri de la a da iama în raionul cu dulciuri din supermarket. Dar cercetătorii din Statele Unite ale Americii au des­coperit că persoanele care mănâncă un măr înainte de a pleca la cumpărături au cu 25% mai multe șanse să cumpere legume și fructe, în defavoarea dulciurilor, potrivit clicksanatate.ro.

În cadrul cercetării, oamenii de știință au ales 120 de persoane pe care le-au împărțit în trei grupuri. Cei din prima categorie au mâncat un măr înainte să plece la cumpărături, persoanele din al doilea grup au mâncat o prăjitură, iar cei din al treilea grup nu au mâncat nimic.

Cei care au mâncat mere au cumpărat alimente mai sănătoase, în timp ce persoanele care au mâncat o prăjitură au avut tendința să cumpere hrană bogată în calorii.

Unul dintre cercetători, dr. Aner Tal, de la Universitatea Cornell, din SUA, a declarat că ceea ce trebuie să învățăm din acest studiu este că dacă mâncăm ceva sănătos înainte de a merge la o sesiune de cumpărături, vom pleca de acasă cu gândul de a face alegeri alimentare mai sănătoase.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.