LIFESTYLE 2 martie 2016

Magazinul care funcţionează fără angajaţi!

de Covasna Media | 549 vizualizări

Robert Ilijason, un specialist în IT de 39 de ani, a deschis un magazin non-stop în Suedia care nu are angajaţi! Ideea i-a venit după ce, într-o seară haotică, a căutat mult timp mâncare pentru copilul său când acesta era bebeluş şi urla pe bancheta din spate. El a condus timp de 20 de minute pentru a găsi un supermarket deschis.

Aşa că a deschis magazinul fără casieri care funcţionează 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Clienţii trebuie doar să îşi folosească telefoanele pentru a deschide uşa şi să scaneze produsele printr-o aplicaţie. Ei sunt taxaţi printr-o factură lunară.

Magazinul conţine produsele pe care le găseşti într-un supermarket precum lapte, pâine, zahăr, conserve, pamperşi şi alte produse. Nu are însă ţigări sau medicamente din cauza riscului de furt.

„Ambiţia mea este de a răspândi ideea în alte sate şi oraşe mici“ spune Ilijason. „Este incredibil că nimeni nu s-a gândit la asta până acum“.

Ilijason primeşte produsele la magazin şi le pune pe rafturi. Apoi îi lasă pe clienţi să le cumpere. El a ins­talat 6 camere de supraveghere pentru a descuraja orice tentativă de furt în magazinul de 45 metri pătraţi. De asemenea, el este alertat pe telefon dacă uşa de la intrare rămâne deschisă pentru mai bine de 8 secunde sau cineva o forţează.

Ilijason ia în considerare alte variante prin care clienţii pot deschide uşa fără să fie necesară aplicaţia. A scos din calcul un soft de recunoaştere a feţei sau a amprentei, însă se gândeşte să instaleze un cititor de carduri de credit similar cu cele folosite de bănci. De asemenea, ia în considerare varian­ta de a angaja o persoană care să stea câteva ore pe zi în magazin pentru a-i ajuta pe clienţii care nu sunt obişnuiţi cu tehnologia modernă, notează yoda.ro.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.