LIFESTYLE 22 ianuarie 2019

Macaroane în loc de paie din plastic, pahare şi farfurii comestibile într-un local din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 2940 vizualizări

Ecologişti convinşi, patronii unui local din Sfântu Gheorghe au înlocuit paiele din pahare cu macaroane şi încearcă să-şi convingă clienţii să folosească pahare şi farfurii comestibile, fabricate din tărâţe de grâu.

„Deja de aproape un an, punem foarte mare accent pe tot ce înseamnă produs verde. Şi din bar am scos paiele din plastic, pe care le-am schimbat cu macaroane. Iniţiativa a fost primită chiar foarte bine de către clienţi. Căutăm să găsim şi paie care sunt potrivite pentru diferite cockteiluri, dar, la fel, biodegradabile. Paharele sunt făcute din materiale care seamănă foarte mult cu cornetul de îngheţată, numai că sunt mult mai tari şi nu sunt atât de dulci, iar farfuriile sunt din tărâţe presate şi, la fel, se menţin, poţi să ţii mâncarea liniştit şi 20-30 de minute în ele fără să se întâmple nimic, după care chiar poţi să mănânci farfuria pentru că are gust de tărâţe şi, dacă se amestecă cu gustul mâncării, e foarte bun. (...) Deşi sunt considerabil mai scumpe decât cele din plastic, consider că merită investiţia. Eu deja am o reacţie bolnavă faţă de plastic, încerc să scap de el cum pot şi (...) consider că fiecare pas contează, fiecare pungă necumpărată şi fiecare plastic necumpărat”, a declarat pentru AGERPRES Jozsi Kinga, patroana localului.

Ca urmare, şi lucrurile pe care le poţi cumpăra din magazinul localului, cum ar fi bere artizanală, vinuri provenind din crame mici sau diverse obiecte lucrate manual, sunt împachetate tot în pungi ecologice sau reciclate.

„Dacă vii cu şase pungi-cadou de acasă primeşti o cafea sau un ceai din partea casei, iar următorul client poate alege din pungile acelea cadou fără să trebuiască să le cumpere. Deci, ceea ce vrem noi este să refolosim cumva acele pungi pe care oricum toată lumea ţine acasă, în ideea că le va folosi cândva (...) Şi celelalte ambalaje pe care le avem în magazine sunt toate din hârtie reciclată, deci fără albituri, fără chimicale”, a mai spus Jozsi Kinga.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.