LIFESTYLE 28 aprilie 2015

Litoralul românesc, în ajun de 1 Mai: Turiştii sunt întâmpinaţi cu hoteluri închise, plaje murdare şi alei îngropate în nisip

de Covasna Media | 420 vizualizări

Litoralul românesc își așteaptă turiștii cu hoteluri închise, plaje murdare, câini comunitari și alei îngropate în nisip. Aceasta este imaginea stațiunilor în ajun de 1 Mai.

În fiecare sezon estival, hotelierii de pe litoral se plâng de faptul că bulgarii ne fură turiştii, dar nu se mobilizează pentru a-i primi pe aceștia cu o atmosferă similară vecinilor de la sud de Dunăre.

În Vama Veche, locul care va fi principalul punct de atracţie, printre schele, câţiva tineri se antrenează cu multă bere pentru marea distracţie de 1 Mai. Terasele din apropierea plajei sunt deschise, iar atmosfera este una muncito­rească, scrie Adevărul.

Celebrul complex Amfiteatru, Belvedere şi Panoramic din Olimp, de două stele, cândva perla litoralului românesc, este închis. Pe geamuri sunt afişate programul şi preţurile din sezonul estival trecut. Rugina a cuprins balustradele şi uşile construite pe vremea lui Nicolae Ceauşescu.

Costineştiul, mai mult ca oricare altă staţiune, fierbe înainte de 1 Mai. Proprietarii de pensiuni se gospodăresc şi îşi renovează pensiunile şi vilele.

litoral nepregatit 2

În staţiunea Mamaia, lucrările nu sunt gata la timp pentru des­chiderea sezonului turistic. O porţiune de plajă aflată între hotelul Aurora şi Flora este ocupată de maşini de mare tonaj şi excavatoare. Şi zona cluburilor din centrul staţiunii Mamaia este în lucru. Maşinile cu materiale de cons­trucţii aprovizionează locaţiile unde sunt anunţate concerte de 1 Mai. În piaţeta Cazino încă se mai lucrează la pavele, iar terasele sunt placate cu bucăţi de lemn, semn că unele dintre ele nu vor fi deschise odată cu prima zi a sezonului.

Nici plajele de fiţe de după Castel nu sunt pregătite pentru turişti. Perdelele de stuf nu au fost ridicate şi nimeni nu se grăbeşte să treacă la lucru cu câteva zile înainte de 1 Mai. Între hotelul Golden Tulip şi zona Butoaie nisipul adus de vânt pe tot timpul sezonului rece nu a fost împins la loc pe plajă. Tot acolo se încheie şi traseul biciclistului.

Turiștii au ca alternativă plajele pustii din Tuzla, Corbu și Vadu.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.