LIFESTYLE 29 martie 2023

Liber la distracție, dar și la educație, la „Baza Tinerilor” de la Zilele Sfântu Gheorghe

de Diana Pantelimon | 1026 vizualizări

Și anul acesta, cu prilejul Zilelor Sfântu Gheorghe, locul de întâlnire al tinerilor rămâne curtea spațioasă a fostei fabrici de ţigarete, doar că se va numi „The Base”, sau „Baza Tinerilor”. Iar organizarea evenimentelor nu va mai depinde de asociațiile de tineret, ci de o echipă formată din aproape 50 de persoane, plus voluntarii. În perioada 28-30 aprilie, tinerii sunt așteptați atât la concerte și distracție, cât și la discuții pe teme educative. 

Anul trecut, în „Curtea Tinerilor”, așa cum s-a numit atunci, organizarea evenimentelor a fost făcută de asociațiile de tineret, care nu au putut comunica între ele, generându-se chiar și conflicte. Noutatea conceptului Bazei este că, de data aceasta, s-au putut înscrie în echipa organizatoare și tineri care nu aparțin unei organizații de tineret. 

„Avem un nou concept pentru anul acesta și un nou brand pentru fosta „Curte a tinerilor”. Anul acesta îl vom numi „The Base”, ceea ce înseamnă „Baza Tinerilor”. (...) Noutatea conceptului bazei este că nu am vrut să invităm fiecare asociație de tineret separat la organizarea acestui eveniment, ci voiam să alcătuim o echipă unificată și întreagă a tinerilor. Au aplicat, până pe 12 martie, 49 de persoane și 18 voluntari, dar lista de voluntari nu este încă finalizată. (...) Anul trecut au fost invitate asociațiile de tineret să organizeze ceva în incinta fabricii și am observat că fiecare a vrut să organizeze ceva pentru asociația lor și pentru comunitatea lor. Nu prea am reușit să facem o comunicare între aceste asociații, am avut și niște conflicte. Astfel, anul acesta vom organiza împreună, și fiecare, indiferent că este membru sau nu într-o asociație, poate să se implice în organizarea evenimentului”, a spus viceprimarul Vargha Fruzsina, în cadrul unei conferințe de presă din 28 martie a.c., la sediul Biroului pentru Tineret.

Legat de program, structura va fi cea de anul trecut. Vor avea loc discursuri profesionale care vor aborda subiecte ca adicțiile, frumusețea interioară, autocunoașterea, călătoriile cu buget mic pentru tineri sau hărțuirea cibernetică. Vor avea loc programe culturale, expoziții, ateliere de creație, concursuri de fotografie, picturi și sculpturi, dar și poezie. Pe scenă vor urca trupe locale, dar și DJ-i din Cluj-Napoca și Târgu Mureș. Totodată, 13 trupe tinere s-au înscris în programul de promovare a talentelor, numit „Spotlight”.

„Conform tradiției ultimilor ani, la Baza Tinerilor va exista o zonă de sport (baschet, teqball, foosball, tenis de masă, badminton, slackline), o zonă de relaxare (muzică relaxantă asigurată de posturile de radio ale școlilor), activități meșteșugărești și pentru copii”, au mai adăugat organizatorii într-un comunicat de presă trimis după conferință.

Înscrierile pentru voluntari mai sunt deschise până pe 2 aprilie.

Foto: Zilele Sfântu Gheorghe/Facebook

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.