LIFESTYLE 18 martie 2015

Jumătate din populaţia lumii va suferi de o formă de alergie în viitor

de Covasna Media | 498 vizualizări

În jurul anului 2050, jumătate din populaţia lumii va fi afectată de cel puţin o formă de alergie, situaţie provocată de modificările rapide ale mediului şi stilului de viaţă, estimează Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Alergia ocupă în prezent locul al patrulea la nivel mondial - după cancer, bolile cardiovasculare şi sida - în privinţa numărului de cazuri depistate.

În Europa, peste 17 milioane de persoane suferă de alergii alimentare. Alergia alimentară este prima cauză a anafilaxiei - reacţie alergică gravă care poate duce la moarte - la copii. Un copil din 20 este alergic la unul sau mai multe ali­mente, iar numărul de copii spitalizaţi în urma unei reacţii alergice grave a crescut de şapte ori în ultimul deceniu, notează evz.ro.

„Prea mulţi ignoră faptul că o alergie netratată riscă să se agraveze. În medie, o persoană alergică aşteaptă şapte ani până să meargă la doctor”, arată asociaţia Asthme&Allergies. „Puţini sunt conştienţi că o reacţie alergică gravă ca anafilaxia poate duce la moarte”, afirmă Academia Europeană pentru Alergie şi Imunologie Clinică.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.