LIFESTYLE 16 aprilie 2015

Japonezii au inventat berea care te întinereşte

de Covasna Media | 438 vizualizări

O nouă marcă de bere din Japonia promite să le întinerească pe femei şi foloseşte mesajul: „Bărbaţii îşi dau seama imediat dacă o femeie foloseşte sau nu colagen”.

Noua bere a fost lansată de producătorul de băuturi alcoolice nipon Suntory şi conţine 5% alcool, respectiv 2 grame de colagen, în fiecare doză, scrie Daily Mail, citat de gandul.info. Colagenul reprezintă o proteină care furnizează structura, fermitatea şi textura epidermei şi se presupune că persoanele care o folosesc par mai tinere.

Pe măsură ce îmbătrâneşte corpul, rezervele de colagen scad şi pielea îşi pierde elasticitatea, ducând la apariţia ridurilor. Suplimentele cu colagen au devenit foarte populare în ultimii ani, reprezentând, în viziunea altora, un veritabil leac anti-îmbătrânire.

Deocamdată, berea cu colagen este disponibilă în insula nordică Hokkaido din Japonia. Producătorul berii nu a oferit încă o dovadă ştiinţifică, prin care să ateste eficienţa produsului în procesul de „reîntinerire”.

În ultimii ani, producătorii japonezi de băuturi şi alimente au tot cochetat cu colagenul. În 2014, restaurantul Zenyaren din Tokyo a început să vândă o varietate de produse din carne, care au rolul de a combate ridurile. Aceste mezeluri sunt furnizate într-un înveliş de gelatină din colagen, care poate fi "lins precum o îngheţată”.

„Consumatorii caută produse ali­mentare cu colagen, precum pui, picioare de porc şi file de rechin, care le-ar putea ‘întineri’ pielea”, a declarat expertul dermatolog Tatsuto Tamura din Tokyo. Pe de altă parte, cercetătorii britanici din cadrul British Skin Foundation susţin că o dietă cu colagen nu va contribui nicicum la înfrumuseţarea pielii.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.