LIFESTYLE 23 aprilie 2015

Invenţie: pantalonii inteligenți care funcționează ca un GPS

de Covasna Media | 463 vizualizări

Ceasuri inteligente avem, pantofi inteligenți avem, și cu toc, și pentru sport. Pentru o ținută aproape completă, ne mai lipseau doar pantaloni inteligenți.

O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Hanover a venit cu o soluție, prin care intenționează să ne salveze de obsesia pentru ecrane. Ei consideră că nu e tocmai sănătos să ne uităm în telefoane chiar și când căutăm o destinație. Ideea lor implică o pereche de pantaloni care ne ghidează prin transmiterea pulsurilor electrice în mușchii picioarelor, pentru a ne influența direcția setată pe GPS, potrivit Yahoo! Tech.

Electrozii ar fi plasați pe piele, pe mușchiul croitor, cel mai lung mușchi al corpului, care permite rotirea picioarelor și încrucișarea lor, și, de asemenea, controlează mișcările în timpul mersului, statului pe loc și păstrării echilibrului.

actuated-navigation-pads

În lucrarea care descrie sistemul numit Cruise Control for Pedestrians, cercetătorii arată că purtătorul va avea control deplin asupra propriilor mișcări. Prin urmare, nu îți vei putea învinui pantalonii inteligenți dacă se întâmplă să cazi într-o groapă.

În urma testelor, purtătorii au fost surprinși de cât de bine funcționează sistemul, și au declarat că nu au întâmpi­nat probleme în circularea prin zone aglomerate, și nici în evitarea obstacolelor. De asemenea, toți s-au obișnuit rapid cu stimularea electrică și nu s-au simțit controlați de aplicație, mai notează playtech.ro.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.