LIFESTYLE 19 ianuarie 2016

Invenție: Bagajul inteligent care se deplasează singur

de Covasna Media | 486 vizualizări

O companie din Israel a creat o valiză inteligentă care îşi urmează proprietarul peste tot, fără să mai fie nevoie ca acesta să facă vreun efort.

Compania israeliană NUA Robotics a pus la punct o valiză inteligentă, care se conectează prin bluetooth la o aplicaţie pentru telefonul mobil.

Valiza este dotată cu un senzor cu ajutorul căreia îşi identifică proprietarul şi astfel îl poate urma pe orice fel de suprafaţă plană, cum ar fi în aeroporturi.

Valiza, aflată în faza de prototip, este dotată şi cu un sistem antifurt, dar şi cu o baterie de rezervă la care pot fi încărcate toate gadgeturile.

„Valiza se poate deplasa împreună cu posesorul ei în timp ce comunică direct cu smartphone-ul, dar poate să evite şi eventualele obstacole. Am combinat o reţea de senzori şi robotica pentru a obţine acest produs. Nu trebuie decât să descărcaţi aplicaţia, să apăsaţi butonul follow me (urmează-mă), iar valiza îşi recunoaşte stăpânul, îl urmează şi comunică în timp real cu el”, a explicat Alex Libman, fondatorul NUA Robotics.

Acesta a precizat că pe viitor vor colabora cu o fabrică pentru a produce valizele, şi speră ca valizele inteligente să fie lansate pe piaţă în mai puţin de un an de zile, notează adevarul.ro.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.