LIFESTYLE 13 mai 2015

Înlocuitor pentru cafea: Ciocolata neagră îmbunătățește atenția și reglează tensiunea arterială

de Covasna Media | 448 vizualizări

Dacă ești din categoria băutorilor de cafea, dar ai o slăbiciune pentru ciocolată atunci avem o veste bună pentru tine.

Doza zilnică recomandată este de două ceșcuțe, deoarece se cunoaște efectul detoxifiant, dar și deshidratant al cofeinei. Cafeaua este o băutură cu proprietăți benefice – reglează tensiunea arterială, crește productivitatea și atenția chiar de la primele ore ale dimineții, însă, cercetătorii de la Universitatea din Arizona au descoperit că ciocolata neagră are aceleași proprietăți și poate fi folosită în locul cafelei.

Larry Stevens, autorul studiului este de părere că „ciocolata neagră este un stimulent care activează creierul într-o manieră specială”. Ca să demonstreze asta, el a făcut un experiment. A împărțit 122 de persoane în două grupe – unora le-au dat ciocolată neagră, altora un tip de ciocolată-placebo, apoi i-au pus să facă niște activități care le solicitau creierul. Participanții cu vârste între 18-25 au fost monitorizați pentru a se vedea care este gradul de atenție, productivitate și care sunt zonele din creier stimulate, scrie doctorulzilei.ro.

Au descoperit, nu numai că ciocolata neagră îmbunătățește atenția, dar că ajută creierul să lucreze mai mult timp, reglează tensiunea arterială. În mod normal, după ce se consumă ciocolată, glucoza crește, se declanșază insulina, însă cercetătorii au descoperit că dacă adaugă un compus numit L-theanine, pot schimba asta. Noua rețetă de ciocolată cu L-theanină nu a fost încă comercializată pe piață, însă, răspunsul hipoglicemic poate fi ameliorat dacă se consumă ciocolată neagră de bună calitate.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.