LIFESTYLE 10 mai 2015

Infarctul este diferit la femei!

de Covasna Media | 355 vizualizări

Infarctul este a treia cauză de moarte în cazul femeilor, dar foarte multe nu sunt atente la simtome. Chiar dacă femeile și bărbații împart aceleași factori de risc pentru infarct – tensiune arterială mare, fumatul, sedentarismul , există simtome specifice pentru femei.

Sarcina, lupus, migrenele, anticoncepționalele și terapiile de substituție a hormonilor cresc riscul de infarct, conform studiului doctorului Diana Greene-Chandos.„Sarcina, terapiile de substituție a hormonilor și chiar ceva nesemnificativ cum ar fi sughițurile urmate de dureri în piept joacă un rol important când vine vorba de infarctul feminin și trebuie să fim atente la asta” spune ea.

Alte simtome asociate femeilor:

– amețeala care nu este asociată cu vertigo;

– durerile de cap:

– amorțeală în corp care este mai severă pe o anumită parte.

Riscul de infarct este crescut în timpul sarcinii mai ales în ultimele luni sau în perioada imediată de după naștere.

Semnele comune infarctului la bărbați și femei sunt confuzia, dificultate de vorbire sau înțelegere, dificultate de vedere, dificultate de a merge, pierderea echilibrului și a coordonării.

Dacă identificăm un infarct devreme putem apela la ajutorul medicamentelor, deoarece acestea sunt eficiente la 3 ore de la infarct. „Trebuie să îți dai seama când persoana de lângă tine are un infarct și trebuie să te duci la camera de gardă și să primești ajutor”.

După un infarct, o femeie poate avea probleme la înghițit, probleme cu nervii, depresie, notează doctorulzilei.ro.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.