LIFESTYLE 17 februarie 2016

Imprimanta 3D pentru copii - îşi fac singuri jucăriile pe care le visează

de Covasna Media | 568 vizualizări

Compania Mattel lasă în grija copiilor sarcina de a-şi face propriile jucării. La expoziţia New York Toy Fair, compania a anunţat lansarea imprimantei 3D ThingMaker, cu preţul de 300 de dolari, care le permite copiilor să îşi facă singuri jucăriile.

Dispozitivul funcţionează împreună cu aplicaţia ThingMaker­Design, creată în colaborare cu compania de software Autodesk, scrie arstechnica.com, citată de ziare.com.

În vreme ce imprimantele 3D devin tot mai accesibile pentru cetăţenii obişnuiţi, software-ul care le însoţeşte poate fi confuz şi dificil de folosit de copii. Mattel a vrut să facă ThingMaker cât mai uşor de folosit de către copii. Aplicaţia este disponibilă pentru Android şi iOS şi are modele pentru copii, în aşa fel încât aceştia să-şi facă tot soiul de jucării, inclusiv eroi de acţiune, păpuşi, brăţări şi inele.

Toate jucăriile astfel create pot fi colorate şi li se pot atribui tot felul de texturi. ThingMaker imprimă părţi ale jucăriilor, pentru ca micuţii să le asambleze singuri. Noul ThingMaker este adaptarea originalului ThingMaker din anii ‘60, cu care copiii turnau plastic lichid în matriţe şi le coceau în cuptor pentru a-şi face tot felul de figurine.

ThingMaker este disponibil pentru comandă anticipată pe Amazon începând de marţi şi va deveni disponibil în magazine începând din toamnă.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.