LIFESTYLE 4 martie 2015

Îmbrățișările au efecte nebănuite

de Covasna Media | 327 vizualizări

Nu mai este nici un secret faptul că îmbrățișările sau așa zisele ,,giugiuleli'' cu persoanele iubite ne fac mai fericiți și mai relaxați. Cercetătorii au studiat efectele acestui fenomen dincolo de starea de bine ce se instalează în urma îmbrățișărilor și au dovedit ștințific că acestea au un rol benefic asupra sănătății!

Întăresc sistemul imunitar

În urma îmbrățișărilor, corpul uman secretă serotonină, dopamină și oxitocină, adică așa numiții hormoni ai fericirii. Acești hormoni responsabili pentru starea noastră de bine întăresc sistemul imunitar și feresc organismul de infecții.

Pot reduce tensiunea arterială

În momentul îmbrățișării sau, mai precis, momentul în care pielea ta intră în contact cu pielea unei persoane dragi, creierul transmite glandelor suprarenale să elibereze mai puțin cortizol (hormonul stresului). Drept urmare, corpul este mai relaxat, iar tensiunea arterială scade și ea, scrie clicksanatate.ro.

Te ferește de bolile de inimă

Cu cât ești mai puțin stresat, cu atât inima ta este mai sănătoasă. Astfel, câteva îmbrățișări pe zi au rolul de a ține stresul și anxietatea deoparte și de a normaliza tensiunea arterială.

Ajută la calmarea durerii

Atunci când eliberează oxitocină, corpul uman simte mai puțină durere. Oxitocina ajută mușchii să se relaxeze, așadar mai puțină durere. De asemenea, îmbrățișările sau atingerile ne fac mai puțin anxioși și ne asigură un somn mai odihnitor.

O viață sexuală împlinită

Studiile arată că partenerii care stau îmbrățișați după actul sexual se simt mai fericiți și mai împliniți în ceea ce privește viața sexuală, spre deosebire de cuplurile care nu o fac.

Se știe că discuțiile cu partenerul au un rol cheie în relație, însă uneori uităm cât de importantă și benefică poate fi o simplă atingere sau o îmbrățișare.

În fiecare zi, stresul de la muncă îl aducem acasă, fără să conștientizăm cât de dăunător poate fi acest lucru pentru ambii parteneri. Imaginați-vă doar cum s-ar transforma atmosfera de acasă dacă a-ți veni pur și simplu și v-ați îmbrățișa partenerul timp de zece minute. Această pauză de la stresul cotidian vă va relaxa și va avea efecte benefice asupra relației.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.