LIFESTYLE 13 martie 2016

Hyperloop, mijlocul de transport al viitorului, ar putea conecta Slovacia, Austria și Ungaria

de Covasna Media | 504 vizualizări

Hyperloop, mijlocul de transport al viitorului, așa cum l-a prezentat miliardarul Elon Musk, ar putea fi construit în Slovacia și să conecteze capitalele Viena, Bratislava și Budapesta.

Hyperloop Transportation Technologies a anunțat joi că a semnat o înțelegere cu Guvernul Slovaciei pentru a explora posibilitatea de a construi tubul care poate transporta oameni sau materiale la o viteză foarte mare.

„Slovacia este un lider tehnologic în industriile auto, știința materialelor și în energetică, multe dintre acestea fiind importante pentru sistemul Hyperloop. Un Hyperloop european va încuraja colaborarea și inovația în Slovacia și în toată Europa”, a declarat Dirk Ahlborn, CEO-ul Hyperloop Transportation Technologies.

Site-ul Mashable notează că nu ar trebui să fim surprinși de alegerea Slovaciei, amintind că Volkswagen Touareg, Audi Q7 și Porsche Cayenne sunt asamblate în această țară. De asemenea, un proiect considerat de viitor – mașina zburătoare AeroMobile – este dezvoltat în Slovacia.

La viteza maximă, o călătorie Bratislava-Viena ar putea dura cu „hiperbucla” doar opt minute. Prin comparație, aceeași călătorie ar dura cu mașina peste o oră.

Potrivit lui Dirk Ahlborn, sistemul ar putea fi construit „destul de rapid”, însă a fost reticent să ofere o dată exac­tă pentru că trebuie aduși la un sens comun mai mulți factori. Unul dintre cele mai importante aspecte este locul liniei Hyperloop, discuțiile cu Uniunea Europeană și fondurile pentru cons­trucție.

În 2013, atunci când Elon Musk prezenta conceptul, miliardarul spunea că distanța de 600 de kilometri dintre Los Angeles şi San Francisco ar putea fi parcursă în jumătate de oră. Tehnologia presupune călătoria pe perne de aer, la viteze foarte mari, cu energie solară, printr-un tub pneumatic cu un diametru de aproximativ 2 metri.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.