LIFESTYLE 24 martie 2015

Gudronul, mai periculos decât nicotina

de Covasna Media | 6391 vizualizări

Gudronul şi nicotina sunt două dintre cele mai nocive substanţe ce se regăsesc în fumul de ţigară. Gudronul este denumirea pentru particu­lele rezultate din fumul de ţigară, are o consistenţă vâscoasă, de culoare brun-neagră şi conţine benzpiren, compus chimic cancerigen care afectează grav plămânii.

Pe lângă gudron şi nicotină, în ţigări găsim şi alte substanţe deosebit de nocive: monoxidul de carbon, arsenic, plumb, cadmiu, cianură de hidrogen, diferiţi compuşi radioactivi, etc.

Fumatul creşte riscul de apariţie a infecţiilor pulmonare, produce iritaţii ale traheei, afectează sistemul imunitar, creşte tensiunea arterială, creşte riscul de apariţie a unui accident vascular cerebral şi poate să ducă la apariţia anumitor forme de cancer.

Spre deosebire de nicotină, gudronul este mult mai periculos pentru organism pentru că se acumulează în plămâni şi se elimină foarte greu, avertizează sanatate.bzi.ro.

Într-o ţigară sunt până la 10 mg de gudron, însă sunt şi ţigări ce pot avea 16 sau 18 mg de gudron, acele ţigări fiind conside­rate cele mai nocive pentru organism.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.