LIFESTYLE 16 iulie 2015

Greşelile pe care le repeţi la fiecare mic dejun

de Covasna Media | 339 vizualizări

Ouă în fiecare zi

Ochiuri, fierte sau omletă – ele sunt elementul principal al unui mic dejun gustos şi copios. Totuşi, nu este bine să mâncăm ouă chiar în fiecare dimineaţă, sub orice formă ar fi ele pregătite. Medicii spun că trei, maximum patru ouă pe săptămână repre­zintă doza ideală din acest aliment, care are părţi foarte bune: e hrănitor, conţine calciu, vitamine şi proteine cu valoare biologică înaltă (superioare celor din lapte şi carne), dar, pe de altă parte, creşte nivelul colesterolului în sânge şi măreşte riscul de ateroscleroză.

Miere în ceai fierbinte

Obiceiul de a savura un ceai fierbinte îndulcit cu miere nu este unul sănătos, pentru că temperaturile înalte distrug enzimele mierii şi-i alterează proprietăţile benefice. Mai mult, există studii care au demonstrat că, prin încălzire, mierea generează compuşi toxici, cu potenţial cancerigen. O linguriţă cu miere pe zi face minuni pentru sănătatea ta, dar consum-o la temperatura camerei!

Cereale foarte dulci

De frica kilogramelor în plus, ai renunţat la micul dejun copios, cu ouă şi costiţă, şi ai înlocuit festinul matinal cu un bol de lapte cu cereale. Până aici, nimic greşit. Greşeala apare când alegi cereale cu gust de prăjitură, dintre cele cu adaos de bucăţele de ciocolată şi de zahăr. Consumate la prima oră, cerealele foarte dulci reduc performanţele intelectuale şi scad puterea de concentrare. Şi nici siluetei nu-i sunt de mare ajutor, pentru că au destul de multe calorii.

Pâine prea prăjită

Nu ţine prea mult pâinea în toaster, chiar dacă o preferi foarte crocantă, pentru că porţiunile înnegrite conţin acrilamidă, o substanţă dăunătoare organismului. Crusta negricioasă îndepărteaz-o fără regrete şi reglează prăjitorul ţinând cont că feliile de franzela albă se ard uşor, iar pâinea specială toast şi cea neagră pot fi lăsate mai mult în aparat.

Fructe în exces

Dacă ideea ta de mic dejun sănătos este să-ţi începi ziua consumând multe fructe proaspete şi nimic altceva, află că nu este o idee bună. Abuzul de fructe dimineaţa are ca efect un dezechilibru insulinic ce dictează organimului să declanşeze acumularea grăsimilor. Mănâncă deci un singur fruct, nu un castron întreg şi completează masa cu alimente bogate în proteine şi grăsimi sănătoase.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.