LIFESTYLE 29 ianuarie 2015

Greşeli care îţi distrug laptopul

de Covasna Media | 318 vizualizări

Laptopul tău nu mai funcţionează cum trebuie? Poate că ai făcut tu ceva greşit şi asta îţi ia din viteza de procesare, din spaţiu pe hard drive, etc. Vezi care sunt acele greşeli care îţi distrug laptopul.

Supraîncălzeşti laptopul

Laptopurile se încălzesc atunci când funcţionează. Dacă ignori faptul că laptopul tău se încinge regulat şi îl ţii pe suprafeţe unde aerul nu poate circula pe lângă şi pe sub el, s-ar putea ca la un moment dat să te trezeşti cu procesorul sau alte piese arse. Fereşte laptopul de pături, covoare, mochete sintetice, sau piese de mobilier dacă vrei să-l poţi folosi în linişte mult timp.

Smuceşti laptopul şi piesele interne

Un laptop are tot felul de piese care se pot mişca în interior, mai ales dacă are anumite tipuri de HDD mai vechi. Piesele respective se pot desprinde dacă îl smuceşti, scuturi, sau scapi pe jos. Chiar dacă nu sunt exagerat de fragile şi nu se sparg la orice atingere, laptopurile nu trebuie bruscate.

Apuci laptopul de display

Multă lume are impresia că dacă un laptop este un dispozitiv portabil, asta înseamnă că nu se strică şi că poate fi apucat de orice parte, fără menajamente. Dacă obişnuieşti să apuci laptopul de display, să-l arunci prin genţi în timp ce-l închizi, ai mare grijă să nu se spargă. Chiar şi cele mai scumpe se pot strica din această cauză.

Îndoi cablurile

Dacă vrei să ai viaţă grea cu laptopul tău, apucă-te şi îndoaie cablurile în unghiuri ciudate, înfăşoară-le prea strâns când pleci undeva şi trage de ele când le scoţi din priză. Nu numai că un cablu rupt nu mai funcţionează, dar un cablu pe jumătate stricat poate distruge întreg laptopul.

(unica.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.