LIFESTYLE 17 decembrie 2014

Grăsimea pierdută în procesul de slăbire se transformă în dioxid de carbon

de Agerpres | 380 vizualizări

Marea parte a grăsimii pe care o pierde o persoană atunci când slăbește se elimină prin plămâni sub formă de dioxid de carbon (CO2), potrivit unui studiu realizat de cercetători australieni și publicat miercuri.

Analizând biochimia grăsimii, șeful studiului, fizicianul Ruben Meerman, a descoperit că 84 la sută din atomii ei sunt eliminați sub formă de CO2 și că restul de 16 la sută se pierde sub formă lichidă, informează postul local ABC, citat de EFE.

Deși formula grăsimii, cunoscută din 1960, este un amestec de carbon, hidrogen și oxigen, nimeni nu a studiat ce se întâmplă cu atomii de grăsime atunci când sunt arși în timpul exercițiilor fizice.

După patru luni de cercetări, Meerman și colegul său Andrew Brown, de la Universitatea New South Wales, au aflat răspunsul cu ajutorul unui articol științific publicat în 1949.

Atomii de oxigen sunt împărțiți între dioxidul de carbon și apă în proporție de 2 la 1, ceea ce înseamnă că la fiecare patru atomi de oxigen expirați, doi sunt eliminați prin fluidele corporale ca transpirația, lacrimile sau urina.

Potrivit lui Meerman și Brown, la fiecare kilogram de grăsime pierdută sau oxidată, corpul are nevoie de cantități suplimentare de oxigen.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.