LIFESTYLE 29 iulie 2015

Google Translate lansează traducerea vizuală pentru limba română

de Covasna Media | 402 vizualizări

Funcţia de traducere vizuală - cunoscută sub numele de Word Lens - din aplicaţia Google Translate este disponibilă, începând cu această săptămână, şi pentru limba română.

Aceasta este parte dintr-o actualizare mai amplă a aplicaţiei Google Translate, prin care traducerea vizuală a fost extinsă, pe lângă română, cu alte 19 de limbi, precum bulgară, maghiară, cehă, daneză, poloneză, turcă şi indoneziană, potrivit unui comunicat remis Mediafax.

Word Lens din Google Translate permite traducerea în timp real a unui text imprimat, prin intermediul camerei telefonului. Pentru acest lucru utilizatorul trebuie să deschidă aplicaţia, să dea click pe cameră şi să o îndrepte către textul pe care vor să îl traducă - un semn pe stradă, un meniu, instrucţiuni de folosire sau o etichetă. Pe ecran va apărea, în timp real, traducerea în limba selectată. Nu este nevoie de conexiune la internet sau transfer de date.

Pentru funcţionarea fără conexiune de internet, la prima utilizare aplicaţia va solicita descărcarea dicţionarul pentru limba română, dimensiunea lui fiind redusă, de aproximativ 2MB. Traducerea vizuală din Google Translate funcţionează doar pentru traducerea din română în engleză şi invers. Acesta este modul de funcţionare al traducerii vizuale pentru oricare dintre limbile suportate: traducere în şi din limba engleză.

Această actualizare este disponibilă atât pentru versiunea de Android a aplicaţiei Google Translate, cât şi pentru iOS. Implementarea funcţiei de traducere vizuală pentru limba română în aplicaţia Google Translate pentru toţi utilizatorii poate dura mai multe zile.

Potrivit gandul.info, pentru a traduce cuvinte şi expresii între diferite limbi, Google Translate oferă şi funcţionalitatea Camera Mode. Aceasta permite traducerea textului dintr-o poză, în şi din oricare dintre cele 36 de limbi incluse în Camera Mode (printre care şi româna). Pentru a activa funcţia, cei interesaţi pot alege perechea de limbi pentru care vor traducerea, trebuie să facă o poză textului, iar apoi să evidenţieze cuvintele sau frazele care îi interesează. Aplicaţia va traduce textul selectat.

Mai mult, aplicaţia Google Translate de Android funcţionează şi offline. Se poate descărca dicţionarul limbii dorite, astfel încât aplicaţia va funcţiona şi fără conexiune la internet. Această opţiune este foarte utilă pentru cei care călătoresc în străinătate.

Potrivit Google, în fiecare zi sunt traduse peste 100 miliarde de cuvinte şi expresii în 90 de limbi, iar 95% din trafic vine din afara Statelor Unite. Totodată, una din şase persoane conectate la internet utilizează Google Translate în fiecare lună.

Cele mai traduse cuvinte/ expresii din română în alte limbi sunt: „ce faci”; „te iubesc”, „mulţumesc”, „da”, „bună”, „nu”, „noapte bună”, „bine”, „bună ziua”, „de ce”.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.