LIFESTYLE 31 martie 2015

„Generaţia Facebook” este mai sănătoasă şi mai fericită decât erau adolescenţii din urmă cu 10 ani

de Covasna Media | 403 vizualizări

Contrar a ceea ce s-ar fi crezut, un studiu arată că adolescenţii din ziua de astăzi stau mai bine la toate capitolele faţă de un deceniu în urmă.

Tinerii copii din ziua de astăzi sunt mai sănătoşi şi mai fericiţi decât cei din urmă cu un deceniu, aşa-numita „Generaţie Facebook” fiind mai activă fizic şi probabilitatea consumului de alcool sau al intimidării din partea altor persoane fiind mai mică.

Un studiu coordonat la nivel internaţional de Universitatea St. Andrews din Marea Britanie a urmărit obiceiurile şi gradul de fericire al copiilor între 11 şi 15 ani în peste 40 de ţări din întreaga lume pe parcursul a 16 ani (1994-2010).

Conform studiului, publicat de către The European Journal of Public Health, a crescut din partea adolescenţilor consumul de fructe şi legume, adolescenţii fiind activi în fiecare zi, au grijă de igienă, se lovesc mai puţin, au o sănătate excelentă, au relaţii intime protejate şi consideră că e mai uşor să discute cu părinţii subiecte importante.

Cercetătorii au descoperit un declin în ceea ce priveşte număr tinerilor care beau alcool săptămânal, sunt victimele intimdărilor, în timp ce numărul celor care fumează ţigări normale sau cu marijuana este în scădere.

Conform cercetătorilor care au alcătuit acest raport, deşi mulţi, dacă nu chiar majoritatea adolescenţilor din Europa şi SUA oferă aspecte pozitive, încă nu este nivelul recomandat pentru o viaţă sănătoasă. În Cehia, Danemarca, Italia, Lituania, Rusia, Scoţia, Slovenia, Elveţia şi în Statele Unite, mai puţin oameni au fost activi fizic în fiecare zi în 2010 faţă de 2002.

Raportul sugerează că deşi imaginea per-total optimistă este surprinzătoare având în vedere că multe ţări au trecut printr-o criză economică în ultimul deceniu, se vede că faptul că au fost implementate în multe ţări în această perioadă politici şi acţiuni pentru sănătatea publicului, notează yoda.ro.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.