LIFESTYLE 14 octombrie 2014

Femeile trăiesc din ce în ce mai puțin în comparație cu bărbații

de Covasna Media | 310 vizualizări

Oficiul de Statistică al Marii Britanii a descoperit că diferența dintre speranța de viață a femeilor și cea a bărbaților s-a micșorat considerabil în ultimii 50 de ani, scrie Yahoo Celebrity.

Stresul de la locul de muncă, punerea la punct a unei cariere, dar și consumul de alcool și fumatul, afectează sănătatea femeilor, scrie în raportul statisticienilor englezi.

În 1963, bărbații mureau mult mai repede decât femeile, șansele de deces fiind de două ori mai mari. În prezent, raportul s-a redus la 1,5 ori.

Studiul susține că este rezultatul schimbărilor făcute de femei în ultima jumătate de secol, când au abandonat viețile domestice pe care le duceau bunicile lor, iar acum se apropie de speranța de viață - mai scurtă - a bărbaților.

Mai mult, s-a descoperit o creștere alarmantă a deceselor în intervalul 55-69 de ani în ceea ce privește femeile moderne.

Femeile au avut întotdeauna o speranță de viață mai mare decât bărbații. În prezent, diferența medie între sexe este de doar 3,8 ani, după ce, în urmă cu doar 30 de ani, era de șase ani.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.