LIFESTYLE 29 martie 2013

Femeile sunt şefi mai buni decât bărbaţii

de Covasna Media | 488 vizualizări

Femeile sunt şefi mai buni decât bărbaţii pentru că sunt echitabile şi au mai multe scrupule, potrivit unui nou studiu, citat de „The Telegraph”.

În companiile care au femei în echipa executivă se iau mai multe decizii pe urma cărora beneficiază toată lumea, de la investitori până la angajaţi, şi nu doar directorii, potrivit aceluiaşi studiu.

Cercetătorii unei şcoli de afaceri spun că decizia de a implica femei în conducere nu este o măsură bună doar pentru echilibru, cât şi pentru afacere.

Studiul, realizat pentru „International Journal of Business Governance and Ethics”, cuprinde părerile şi răspunsurile a 600 de directori, chestionaţi în privinţa abordării corporatiste şi a deciziilor luate de-a lungul timpului în carieră.

S-a descoperit că în cazurile unor conflicte de interese, femeile din conducere au luat decizii nepărtinitoare, spre deosebire de bărbaţi. Femeile iau în considerare şi felul în care decizia respectivă îi va afecta pe ceilalţi, indiferent că este vorba de angajaţi, investitori sau directori. Pentru a face asta, femeile au folosit, deseori, şi părerile altora în luarea unei decizii, măsură ce a sporit senzaţia de cooperare în cadrul companiei. Drept urmare, companiile influenţate de deciziile femeilor au mai mult succes decât cele în care domină latura masculină.

Studiul a fost coordonat de către profesorul de management strategic Chris Bart, de la Universitatea McMaster, şi de către Gregory McQueen, de la Universitatea A.T.Still din Arizona.

Din cei 600 de directori intervievaţi, 75% erau bărbaţi şi s-a descoperit că aceştia sunt mult mai concentraţi să ia decizii pe baza regulalilor, regulamentului şi a metodelor tradiţionale. Femeile, în schimb, sunt mult mai dispuse să încerce metode noi „şi să spargă tiparele”.

„Companiile care au mai multe femei în conducerea executivă au rezultate mai bune, dar acesta este un fapt bine ştiut de ceva vreme”, a spus profesorul Bart. „Studiul nu face decât să confirme că angajarea unor femei pe poziţii superioare nu este doar o măsură corectă, cât şi una deşteaptă. Firmele mari cu puţine femei au tendinţa chiar să-şi înşele investitorii”, a adăugat acesta.

„Femeile sunt predispuse să fie mai băgăreţe şi să încerce să găsească mai multe soluţii”, a spus Gregory McQueen. „Această calitate a lor le face să fie mult mai eficiente în rolul de directori, când trebuie să ţină seama de multiplele puncte de vedere existente într-o companie”, a adăugat el. Studii anterioare au demonstrat că firmele în care femeile deţin roluri importante sunt mult mai puţin probabil să intre în faliment.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.